Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 52
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Budite oprezni

Kiropraktičar otkrio: Ove poze za spavanje opasne su za zdravlje

spavanje
pexels.com
31.01.2022.
u 09:12

Kako volite spavati - na trbuhu, boku ili leđima?

Kiropraktičar i stručnjak za spavanje Dr. Anthony Vuckovich dijeli savjete iz struke na TikTok profilu, a u serijalu od nekoliko objava otkrio je koje su poze za spavanje najštetnije za zdravlje. 

Ako spavate na trbuhu, sva kompresija je u donjem dijelu leđa, pa Anthony kaže da može doći do zakrivljenosti kralježnice.

@victorychiropractic CHECK OUT OUR PINNED VIDEOS FOR MORE SLEEPING TIPS! 💯 #fyp #chiropractor #sleep #backpain #tips ♬ original sound - Dr. Anthony Vuckovich

Ako, pak, spavate na boku, često se možete probuditi ukočeni i s bolovima u ramenima i utrnulim rukama. Baš zato se nikada ne biste trebali oslanjati izravno na bočnu stranu ramena. Također, nos, brada i prsna kost trebali bi se poravnati dok spavate na boku - tako će kralježnica biti neutralna. Osim toga, možete staviti jedan jastuk između koljena kako bi držali bokove, zdjelicu i kralježnicu usklađenima.

@victorychiropractic Reply to @timfeehan66 TRY THIS! 💤 #fyp #chiropractor #viral #frankfort #sleep ♬ original sound - Dr. Anthony Vuckovich

Anthony kaže da spavanje na leđima nije tako štetno, ali opet treba paziti. Iako je težina ravnomjerno raspoređena, trebalo bi staviti jedan jastuk ispod koljena da se ublaži pritisak na donji dio leđa. Također, vam ruke nikada ne smiju ići iznad glave, prenosi The Sun.

@victorychiropractic YOU SHOULD TRY THIS 🛌 #fyp #sleep #chiropractor #frankfort #viral ♬ original sound - Dr. Anthony Vuckovich

Raniji odlazak na spavanje smanjuje rizik od depresije 23 posto

Spavate na pamučnim jastučnicama? Nakon ovoga vjerojatno više nećete

spavanje
1/5
Ključne riječi

Komentara 2

SA
samotrebadelati
09:51 31.01.2022.

I dobro, koja je poza po njemu najbolja za spavanje? Nijedna. Koje gluposti

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije