Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 72
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Teško stanje

Kći joj u bolnici prima kisik: majka upozorava na 'utapanje na suhom'

Elianna Grace završila je u bolnici nakon naizgled bezazlene nesreće
Foto: Facebook
25.04.2018.
u 13:02

Lacey Grace poziva roditelje da odmah potraže pomoć ako se njihovoj djeci dogodi nešto slično

Jedna majka iz SAD-a upozorila je roditelje na opasnosti takozvanog "utapanja na suhom" nakon nesreće zbog koje je njezina četverogodišnja kći hospitalizirana nakon gutanja bazenske vode.

Lacey Grace iz Sarasote u Floridi na Facebooku je prošli tjedan objavila kako je njezina kći Elianna doživjela nesreću koristeći plastičnu cijev kroz koju je puhala vodu. U jednom trenutku netko je zapuhao na drugom dijelu iste cijevi, te je tako voda izravno prošla kroz Eliannino grlo. Djevojčica je, nastavlja njezina majka, ubrzo povratila, ali poslije toga nije pokazivala znakove bolesti. Tek dva dana poslije dobila je groznicu, koja je potom nestala, pa se vratila nakon dva dana. Lacey je kćer odvela liječniku nadajući se da će reći da je sve u redu, ali to se nije dogodilo.

- Bili smo ondje deset minuta kada je liječnik rekao da je odvedemo u najbližu hitnu pomoć što je moguće prije. Puls joj je bio strašno visok, imala je malo kisika, a koža joj je postala ljubičasta, što je ukazivalo na kemijsku infekciju - kaže Lacey.

Rendgen je na kraju pokazao da je riječ o upali i infekciji uzrokovanima kemikalijama iz bazena, zbog čega Elianna ima aspiracijsku upalu pluća te prima kisik umjetnim putem. Groznice su se nastavile, a jedina dobra vijest je da joj se usporio puls. Lacey kaže da je iznimno zahvalna što je prije nesreće pročitala članka od jednom ocu iz Teksasa čiji je sin umro jer nije primio liječničku pomoć nakon udisanja bazenske vode.

- Pronaći ću taj članak i napisati tom ocu pismo, obećavam. Da nije bilo toga, nikad je ne bih odvela u bolnicu i samo Bog zna kako bi se ovo završilo - kaže Lacey Grace, pozivajući roditelje da odmah potraže pomoć ako se njihovoj djeci dogodi nešto slično.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije