Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 124
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Stručnjaci otkrivaju

Karantena dobro utječe na vaš izgled: Evo što se događa s kosom i kožom

shutterstock
01.05.2020.
u 07:00

Koža i kosa se oporavljaju jer ih manje tretiramo različitim proizvodima, ali i tretmanima u salonima.

Već neko vrijeme prisiljeni smo uređivati sami sebe kod kuće jer su saloni zatvoreni. Dok se mnoge žene pitaju kako će bez umjetnih noktiju, trepavica i feniranja na tjednoj bazi, stručnjaci su za Independent otkrili kako ova karantena zapravo dobro utječe na kožu, kosu i cjelokupni izgled dugoročno.

Koža se oporavlja 
Manje izlazaka iz kuće, manje smoga i zagađenosti, čišća koža kao rezultat. Dermatologinja Melanie Palm kaže i kako je zrak koji se očistio tijekom karantene puno zdraviji za kožu. "Sve ovo je dobro za kožu. Bez obzira što smo unutra, čistoća zraka itekako utječe na nas i sada. Inale zagađeni zrak ulazi u naše domove kroz ventilatore, prozore i vrata."

Mogućnost da se stvori neki problem s kožom kao što su pigmentacija, infekcije, crvenilo i akne vrlo je mala trenutno.

Manje šminke
Mnogi proizvodi kojima se inače šminkamo svaki dan sada su netaknuti i pohranjeni negdje u ladicama, a dermatolozi tvrde da odmor od svakodnevnog nanošenja šminke itekako dobro utječe na kožu. "Bez obzira što je označeno na proizvodima da traju cijeli dan ne znači da ih zaista toliko trebate nositi", kaže dr. Joshua Zeichner, dermatolog i direktor kozmetičke klinike u New Yorku. "Šminka zatvara pore, pomalo oštećuje vanjski sloj i dolazi do stvaranja akni, suhe kože i iritacije. Odmor od šminke može vam popraviti hidrataciju, stanje s aknama i općenito stanje i izgled kože."

Jedna stvar u kojoj se svi dermatolozi slažu je ta da svakog dana treba staviti kremu sa zaštitnim faktorom na lice. Koža je naviknuta na rutinu, pa bez obzira šminkate li se ili ne, svakog dana obavite rutinu s kremama i čišćenjem koju imate i inače.

Previše počupane obrve napokon mogu izrasti
Ako ste ikada počupali obrve previše onda znate koliko dugo treba da ponovno izrastu i koliko je cijeli proces neuredan. Ne želite okolo hodati ne počupanih obrva, a opet ih morate pustiti prije odlaska kod kozmetičarke koja će ih onda urediti. Dobra stvar kod izolacije je ta što možete pustiti da obrve rastu i dozvoliti si da budu neko vrijeme neuredne, a onda, kada se saloni ponovno otvore bit će dovoljan samo jedan tretman da budu željenog oblika i forme.

Kako skinuti trajni lak kod kuće saznajte u videu:

Stručnjakinja za obrve Elke Von Freudenberg kaže da brzina rasta obrva ovisi od osobe do osobe. "Deblje i tamnije obrve mogu narasti u roku od 3 do 4 tjedna dok one tanje i svijetlije trebaju i do 2, 3 mjeseca." Savjetuje da ih samo pustite da rastu tijekom izolacije. "Ako ste cijelo vrijeme kod kuće pustite ih da rastu, a ako baš želite malo prekriti neuredne dlačice možete na kapak i oko obrve staviti malo pudera, korektora ili highlightera koji će oduvći pozornost s nepočupanih obrva."

Kosa se oporavlja od farbe, blajha i topline
Sijedi izrast nije najpoželjnija stvar čak ni sada kada smo kod kuće, ali razmišljajte kako se vaša kosa oporavlja od blajha, boje i topline od uređaja za stiliziranje. Bilo da kosu peglate svaki dan ili jednom mjesečno odlazite na razne tretmane u salon, konstantno uređivanje kose ipak je oštećuje. Andrew Karp, stilist za kosu iz New Yorka kaže kako je ovo idealna prilika za sve one koji su htjeli pustiti kosu da se oporavi, da izraste prirodna boja ili nešto treće, a inače su previše zauzeti i ne mogu si dozvoliti da im je kosa neuredna. Ne korištenje uređaja za stiliziranje jača vašu kosu kao i odmor od farbanja."

Također, oni koji su navikli prati kosu svaki ili svaki drugi dan jer se masti, sada napokon mogu uzeti odmor od toga. Napravite veći razmak između pranja kose i vrlo je velika mogućnost da će se početi i manje mastiti. 

Manje brijanja, manje štete za kožu
Svi su se malo opustili u karanteni, muškarci puštaju bradu, a žene rijeđe briju noge. Ne samo da svi štede vrijeme, već se i koža oporavlja tvrdi dr. David Bank, dermatolog. "Ako se prečesto brijete ili depilirate, traumatizirate svoju kožu na neki način. Važno je ne brijati se prečesto jer skidate vanjski sloj kože i može doći do iritacija i infekcija."

Trepavice se oporavljaju od ekstenzija
Na nadopunu se treba ići jako često, svaka 3 do 4 tjedna, pa se sada svi ljubitelji tog tretmana moraju priviknuti na svoje prirodne trepavice. Odmor od ekstenzija trepavica preporučaju i kozmetičari kako bi se prirodne ojačale i oporavile. 

Za jačanje trepavica također možete uzimati i Biotin, vitamin B kompleks i jesti više proteina i vitamina.

Ključne riječi

Komentara 1

Avatar ElizabethAV75
ElizabethAV75
14:33 01.05.2020.

w︆︅w­︅︆w︆︆.︆︆l︅︆o︆︅v︅­︆e­­­­x︆︆x︅︆.︆︅c︅︆l︆︅­u︅︆b

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije