Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
pozdrav iz italije

Kako mortadelu uklopiti u ljetne kreativne zalogaje

mortadela
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
1/6
04.07.2014.
u 09:14

Mora biti narezana tanko poput papira, toliko fino da se kroz nju naziru siluete, te uvijek dobro ohlađena

S maslinama, pistacijama, tradicionalna...

Kakva god bila, mortadela je salama koja je obilježila mnoga djetinjstva, a najslađa je u bijelom pecivu zamotana u salvetu kao školska užina.

Salama napravljena u promjerima za koje trebaju dva kršna gurmana ne bi li je 'zagrlili' ima jedan jedni uvjet kada se servira: mora biti narezana tanko poput papira, toliko fino da se kroz nju naziru siluete, te uvijek dobro ohlađena.

Kako se s mortadelom, onom PIK-ovom, poigrao na kulinarskoj radionici "Che buona Mortadella" majstor kuharstva Branko Ognjenović vidjeli su Zagrepčani okupljeni na Trgu bana Jelačića.

Foto: Goran Stanzl/PIXSELL

Predstavljajući novu PIK-ovu mortadelu s crnim maslinama, odabrao je neodoljive talijanske recepte, a u pripremi malih zalogaja s premium proizvodom tradicionalne talijanske recepture chefu Ognjenoviću asistirala je Mia Kovačić.

Zajedno su pripremili sjajne ljetne zalogaje tramezzine, piadine i focaccie, a sve to s PIK-ovom mortadelom. Bila je to prilika da posjetitelji kušaju, ali i nauče ponešto o kreativnoj i jednostavnoj talijanskoj kuhinji i običaju priprema malih zalogaja. Uz male aperitive, ovo je sjajan odabir hrane za druženja ili male zalogaje, posebno u ljetnim danima.

>>Zašto ne biste probali? Panirani inćuni na salati od koromača

>>Jednostavno, jeftino i ukusno: Široki rezanci s gljivama

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije