Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 149
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Seks kao motivacija za laž

Kad pomislimo da ćemo se seksati, reći ćemo bilo što bez obzira je li istina ili ne, kaže studija

Par, spoj
Getty Images
03.10.2021.
u 19:23

Veća je vjerojatnost da ćemo u tim situacijama promijeniti svoje stavove i prezentirati se u najboljem mogućem vijetlu, ali i da ćemo lagati ili bar uljepšati istinu, kaže istraživanje.

Ako postoji šansa da će im to pomoći da s nekim završe u krevetu, mnogi će ljudi reći bilo što, i što misle i što ne misle, otkrila je studija objavljena u časopisu Journal of Experimental Psychology.

- Kad se ukaže prilika za seks, veća je vjerojatnost da će ljudi promijeniti svoje stavove i prezentirati se u boljem svijetlu, odnosno da će lagati ili bar uljepšati istinu, napisali su istraživači sa Sveučilišta Rochester, SAD.

Sjećate li se Peggy iz 'Bračnih voda'? Evo kako danas izgleda!

Par, spoj
1/5

Do ovih su zaključaka istraživači došli proučavanjem ponašanja i interakciju s pripadnicima suprotnog spola kod 600-tinjak heteroseksualnih studenata. Tijekom istraživanja studenti su dobili scenarije u kojima se od njih tražilo da o raznim pitanjima zauzmu suprotna stajališta od svog partnera ili partnerice, s tim da je jedna skupina uz to bila izložena i seksualno sugestivnim slikama, dok druga nije.

- Oni koji su bili izloženi seksualnim podražajima češće su iznijeli suprotna mišljenja od onih koja su prethodno napisali u upitniku - rekli su istraživači.

Foto: Shuttershock

Dodali su i da su se u nekim slučajevima sudionici 'spetljali' s odgovorima o tome uživaju li se maziti ili bi li izlazili s nekim tko vježba ili ne vježba.

- Takve su promjene stavova uglavnom pokušaji da impresioniraju ili se približe potencijalnom partneru - pišu istraživači.

U drugom su eksperimentu pak otkrili da će mnogi dok razgovaraju sa zgodnim strancem otvoreno lagali o nekim temama, na primjer o broju bivših seksualnih partnera.

- Mnogi će učiniti i reći bilo što kako bi uspostavili vezu s privlačnim strancem - objasnio je za NY Post autor studije Gurit Birnbaum koji kaže da će većina nas, kad nam je spolni sustav aktiviran, imati veću potrebu predstaviti se u najboljem mogućem svjetlu.

YouTube zabranio 'antivakserski' sadržaj

Ključne riječi

Komentara 1

MO
montello
17:53 04.10.2021.

tako je to uvijek

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije