Naslovnica Lifestyle Ljubav & veze

Kad je idealno vrijeme za seks? Četvrtkom!

Čini se da svaki dan u tjednu za žene ima posebno značenje. Četvrtkom vole voditi ljubav, petak im je nasretniji dan...
24. siječnja 2013. u 11:00 1 komentara 6 prikaza
ples, seks, seksualna želja, par, žena, muškarac, strast (1)
Foto: BigPictures/PIXSELL

Žene su najraspoloženije za seks - u četvrtak. Upravo seks, koji se najčešće i odvija četvrtkom vjerojatni je razlog zašto se žene tako dobro osjećaju i izgledaju petkom, za koji čak 60 posto žena tvrdi da im je najsretniji dan u tjednu.

Srijeda je ženama najnaporniji i najstresniji dan na poslu što potvrđuje jedna petina ispitanica, što najčešće ostavlja posljedice, pa kad dođu doma u pola četiri poslijepodne izgledaju - najstarije, pokazalo je neobično istraživanje brand proizvoda za samotamnjenje St. Tropez, piše Daily Mail.

- Kombinacija veće razine stresa i uobičajene popodnevne krize može biti razlog zašto žene četvrtkom poslijepodne izgledaju starije nego što doista jesu. Međutim, seksualni život ima veliki utjecaj na to kako se osjećate. Kako prođe kriza koja vlada sredinom tjedna, razina stresa opada, pa je vrlo zanimljivo da veliki broj žena seksualnu želju osjeća upravo četvrtkom navečer - kaže Nichola Joss iz tvrtke St. Tropez.

Vikend opijanje vidi se u srijedu

Najnoviji trend među mladima je i vikend opijanje, a znanstvenici kažu da sve više mladih žena vikendima želi zaboraviti na realnost i opustiti se uz pokoju čašicu. Kako je ponekad potrebno i 72 sata da se vidi učinak alkohola vrlo je vjerojatno da je umor u srijedu popodne posljedica neumjerenog vikend uživanja u alkoholu. Još jedan razlog zašto srijedom žene izgledaju starije i umornije je i činjenica da 12 posto žena taj dan preskače njegu lica.

U ponedjeljak se najteže zaspi

Užurban prvi radni dan u tjednu može uzrokovati nemir u krevetu pred spavanje. Nedostatak sna u ponedjeljak stvara velike šanse da vam koža ne izgleda sjajno upravo u srijedu - kaže Nichola dodajući kako žene u Velikoj Britaniji prosječno tijekom noći spavaju šest sati i 43 minute. Stručnjaci pak savjetuju da bi trebale spavati između sedam i osam sati ako žele usporiti starenje. 

 

Uber
Usluga prijevoza
Ispovijesti sa stražnjih sjedala: Aplikacija koja nam je spasila glavu