Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 180
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Vlasnici ih nose u škole

Jeste li znali da kornjača, zec i gušter mogu pomoći djeci koja su anksiozna?

Shutterstock
08.11.2020.
u 07:00

Blizina životinja pomaže djeci izgraditi samopouzdanje i samopoštovanje, a čak se i ona djeca koja se teško povezuju s drugima sa životinjama povežu odmah

Pandemija koronavirusa uzdrmala je život ljudima diljem svijeta, a razotkrila je i neke druge krize i nedostatke života u vremenu 'novog normalnog'. Psiholozi od samog početka ubrzanog širenja virusa upozoravaju da će mnogi na sebi tek osjetiti posljedice svega što se sada događa, te posljedice dugoročne brige i straha koje mnogi osjećaju. Ako nam distanca, izolacija i brojanje novooboljelih teško pada, lako je zaključiti da i djeci mora biti isto ili gore.

Zato se Velikoj Britaniji državna lutrija uključila u pomoć raznim udrugama i poslovnim objektima koji pomažu najmlađima, pa je nedavno prikupljen novac i za HigglePets, trgovinu kućnim ljubimcima u Wolverhamptonu čiji vlasnici životinje iz trgovine nose u škole - da djeca budu kraj njih u terapeutske svrhe.

The most beautiful water dragon 🦎💚

Objavljuje HugglepetsČetvrtak, 8. listopada 2020.

'Zadaća' životinja iz trgovine ljubimaca je, kako piše Mirror, pomoći djeci da što lakše podnesu dugotrajan boravak kod kuće i izoliranost od prijatelja, te im maksimalno olakšati i povratak u klupe nakon izolacije. Tamo su se baš kao i kod nas školarci u rujnu vratili u škole, no privikavanje na gužvu razreda nakon par mjeseci 'lockdowna' nije svima lak zadatak. Becky (15) jedva je čekala povratak među vršnjake, no kad je trebala ponovno ući u razred, ukočila se.

Dječaci u školi u Španjolskoj uče obavljati kućanske poslove poput peglanja i kuhanja

1/8

Shvatila je da nije u stanju niti pozdraviti prijatelje i progovoriti, pa je umjesto u druženju s njima školske dane počela provoditi sama u knjižnici. U jednom je trenutku bila toliko usamljena i tjeskobna da je razmišljala kako bi bilo najbolje da si oduzme život, a upravo su joj životinjski stanovnici iz HigglePets-a vratili osmjeh na lice.   . 

This little cutie is looking for her forever home 🐰🐾❤️

Objavljuje HugglepetsUtorak, 3. studenoga 2020.

- Becky se doista otvori i počne komunicirati čim provede nešto vremena s našim bradatim zmajem - kaže Hannah Dixon iz HugglePetsCIC-a i dodaje kako se djevojčica nakon samo četiri tjedna uz životinje odlučila vratiti na nastavu i ponovno se integrirati među vršnjake.

👏 FANTASTIC FUNDING NEWS! Almost £88 million of #NationalLottery funding has just been shared between thousands of...

Objavljuje HugglepetsUtorak, 11. lipnja 2019.

A iz HugglePets-a u školske učionice u zadnje vrijeme svakodnevno ide kornjača, jedan gušter, bradati zmaj, dva zeca i puž 'Gary Gangster'.

- Blizina životinja pomaže djeci izgraditi samopouzdanje i samopoštovanje - objašnjava Dixon i napominje da se čak i ona djeca koja se inače teško povezuju s drugima, sa životinjama povežu gotovo odmah. S djecom grupno i individualno radi i kvalificirani psihoterapeut a kad shvate da u svemu nisu sami, progovore i o svojim problemima i o situaciji u školi i kod kuće. 

Foto: ABACA/PIXSELL

- Naše životinje dolaze u grupu prestrašene i nesretne djece i pomažu im da se oslobode i prevladaju tjeskobu i anksioznost - dodala je Dixon. A već par dana kasnije, dodaje, dinamika u grupi postaje življa, a djeca veselija. 

Upoznajte Josipu Koletić, najmlađu hrvatsku pobjednicu u preponskom jahanju i jednu od nominiranih za Divu godine

Upoznajte Josipu Koletić, najmlađu hrvatsku pobjednicu u preponskom jahanju i jednu od nominiranih za Divu godine 💕

Upoznajte Josipu Koletić, najmlađu hrvatsku pobjednicu u preponskom jahanju i jednu od nominiranih za Divu godine 💕 Više na: https://bit.ly/3mluUl0

Objavljuje Večernji list u Ponedjeljak, 26. listopada 2020.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije