Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'nije za ukras'

Jeste li se kad pitali zašto vrata perilice imaju izbočinu? Tehničarka za popravke razotkrila 'misterij'

TikTok/@renduh
19.09.2022.
u 13:30

Mnogima je izbočina na vratima bila misterij koji su prihvaćali kao "jednu od onih stvari koje su jednostavno takve kakve jesu", no tehničarka za popravke kućanskih aparata objasnila je napokon i čemu služi...

Ako imate perilicu rublja s prednjim punjenjem; što znači da su joj vrata naprijed, a ne na gore na vrhu; sigurno ste primijetili izbočinu s unutarnje strane vrata. E pa, ako nemate pojma čemu ona služi, niste jedini jer sudeći prema društvenim mrežama, to ne zna većina vlasnika perilice. Zato je Amerikanka Renae, inače ovlaštena tehničarka za popravke kućanskih aparata, na svom TikTok, računu @renduh razotkrila ovaj misterij.

Možete li pogoditi o kojim se plodovima radi? Evo kako voće i orašasti plodovi izgledaju dok su nezreli

1/8

Postoji, kaže, praktičan razlog zašto vrata tih strojeva iznutra imaju izbočinu okrenutu prema bubnju:

"Nije tamo za ukras!" rekla je Renae.

"Kada imate perilicu s prednjim punjenjem, odjeća se pomiče mnogo više nego u perilicama s gornjim punjenjem pa izbočina služi da je gurne natrag u bubanj", objasnila je.

To, kaže, sprečava i da komadi odjeće zapnu oko brtve vrata gdje se mogu i zaglaviti i oštetiti stroj.

Također, tehničarka kaže da u nekim strojevima duž vrata postoje i cijevi koje omogućuju prolaz vode sve do brtve, a izbočina na staklu vrata tu istu vodu vraća u bubanj. 

@renduh Reply to @splgus w Hope this helps! #LaundryTok #WashingMachine #FrontLoadWasher #LearnOnTikTok #TodayILearned #WomenInSTEM ♬ original sound - Renae

"Hvala ti, uvijek sam se to pitala", napisala je pratiteljica u komentarima.

"I ja, posebno od kad sam razbila prvi sloj izbočine i shvatila da je unutra i drugi sloj, tj. druga izbočina", komentirala je druga i dodala: “Mislim da moja perilica krije još misterija jer mi nestaju čarape i donje rublje, a jedino je objašnjenje da ih je ona progutala..."

A budući da perilice obično popravljaju muškarci, pratitelje je zanimalo i kako se djevojka našla u tome.

– Moja je tvrtka očajnički trebala tehničare pa su me zaposlili bez škole i gotovo bez iskustva – ispričala je u videu gdje kaže i da je šest mjeseci kasnije završila obuku i postala ovlašteni tehničar nekoliko marki kućanskih uređaja.

Liječnica otkrila da rublje nikada ne bismo trebali sušiti u kući, nije dobro za zdravlje

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije