Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 156
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
optička iluzija

Jeste li pod stresom? Pogledajte ovu ilustraciju i otkrit ćete istinu

Facebook
26.09.2022.
u 13:24

Sve što trebate napraviti je pogledati ilustraciju i primijetiti miču li se spirale te, ako se miču, kojom brzinom miču.

Mislite da ste potpuno smireni i bez stresa? Pa, ova nova optička iluzija osmišljena je da stavi vaš um i oči na test, kako prenosi The Sun.

Optička iluzija dizajnirana je kako bi pokazala koliko ste zapravo pod stresom. Sve što trebate napraviti je pogledati ilustraciju i primijetiti miču li se spirale te, ako se miču, kojom brzinom miču.

Ovo su najpoznatije optičke iluzije koje će vas itekako zbuniti!

1/5

Foto: Facebook Leo Nicolier

Ako dugo promatrate spirale, a one ostanu nepomične, to je dobar znak jer upućuje na to da ste vrlo smireni i opušteni.

 No ako vam se čini da se polako vrte, to je signal da ste umorni i treba vam predah. I svakako je najgore kada se vrte velikom brzinom jer to upućuje na to da ste pod iznimno velikim stresom te je preporučljivo da se posavjetujte s liječnikom.

Nakon što se vaše oči prilagode kretanju spirale, čini se da se statična slika ili smanjuje ili raste u suprotnom smjeru. Rečeno je da gledanje u ovu vrstu spiralne slike može čak utjecati i na vašu sposobnost čitanja riječi neko vrijeme nakon toga, jer vam one mogu privremeno skakutati pred očima.

Osjećate umor i teško vam se motivirati? Evo nekoliko savjeta da promijenite svoju svakodnevicu:

Ključne riječi

Komentara 3

BO
Bojans
22:13 26.09.2022.

To ste dobili iz ludare?

MO
montello
13:05 27.09.2022.

Da malo se micu 😯

DU
Deleted user
22:07 26.09.2022.

Jedva da se miču a one iluzije me nisu zbunile. Jel to znači da imam iq sobne temperature🤔🤷‍♂️.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije