Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 61
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nevjerojatno

Jeste li ikada vidjeli šareni kukuruz? Dobiven je prirodnim putem, a ljudi su oduševljeni izgledom

@lauriespinkhouse/@conscious_cooking/Instagram
21.10.2021.
u 14:27

Najčešće se melje u brašno i koristi za tortilje.

Kukuruz koji je poznat kao indijski ili kaliko kukuruz porijeklom je iz Sjeverne Amerike, a svojim izgledom oduševljava. Naime, njegova zrna su šarenih boja i nalikuju na dragulje zbog svog sjaja koji imaju. 

I ne, nije fotošopiran niti napravljen u laboratoriju kako mnogi sumnjaju, ovaj kukuruz je stvaran a nastao je miješanjem nekoliko različitih sorti. Uzgajaju se u relativno vrućoj klimi i mogu se ubrati otprilike 110-120 dana nakon sadnje kada su ljuske suhe i smeđe, prenosi Times of India.

Nažalost, ne može krasiti jela svojim izgledom jer se mora obraditi - najčešće se melje u brašno i koristi za tortilje. 

Evo zašto su limenke kukuruza iznutra obložene bijelom plastikom

1/1

Gdje je nestao nachos umak od sira u kinima? Cinestar nam kaže: Za sve je kriva pandemija!

Ključne riječi

Komentara 1

DU
Deleted user
15:04 21.10.2021.

Moj stari je bio agronom, pa znam da takav kukuruz postoji čak i u HR. Uglavnom su to pojedinačna zrna. Čekam kad će pisati o mrkvi koja je selektivno narančaste boje, a prirodno može biti u različitim bojama.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije