Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 16
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Posao ili zdravlje

Jeste li i vi? Što su žene zaposlenije, više se debljaju

'Studing or Working'
'Vinicius Tupinamba'
12.07.2012.
u 16:53

Veća je vjerojatnost da se udebljaju zaposlene žene koje rade 35 sati tjedno, pokazalo je novo istraživanje

Ambiciozne žene koje predano rade svoj posao vjerojatnije će zanemariti zdrav način prehrane, vježbanje i pravu mjeru spavanja te će se zbog toga najvjerojatnije i udebljati. Znanstvena studija objavljena u časopisu International Journal of Obesity istraživala je koliki je utjecaj radnih sati na dobivanje kilograma. Istraživanje je uključilo 10 tisuća žena između 45 i 55 godina, a čak ih se 55 posto udebljalo u tom razdoblju života. Na težini su dobivale one koje su radile više od 35 sati tjedno. Vjerojatnije je da su žene koje su radile više od 49 sati tjedno pretjerano uživale u hrani, pile alkohol, ali i pušile, piše Daily Mail

Što žene dulje rade, imaju manje vremena da bi se posvetile sebi i održavanju svog tijela u formi, za kuhanje domaćih jela te spavanje – a sve su to rizični faktori debljine.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije