Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'nikad više'

Jeo je 'zdravu i nemasnu' hranu 60 dana i zbog toga će žaliti cijeli život

Jogurt
Foto: Thinkstock
1/2
27.06.2015.
u 08:30

Iako je mislio da čini dobru stvar, ovaj muškarac udebljao se u dva mjeseca osam kilograma, "zaradio" bolest "debele jetre", povećao rizik od srčanih oboljenja...

Damon Gameau, 38- godišnjak je koji je prestao jesti "fast food" na 60 dana.

I požalio.

Iako je mislio da čini dobru stvar, ovaj muškarac nadebljao se u dva mjeseca osam kilograma, "zaradio" bolest "debele jetre", povećao rizik od srčanih oboljenja...

Ovaj Australac prozvao je stoga razne proizvođače "zdrave hrane" da budu precizniji kada je riječ o označavanju sastava namirnica i posebice količine šećera jer je upravo šećer zalužan za ozbiljne zdravstvene probleme koji su ga zadesili.

"Nisam jeo "junk food", sladoled, čokoladu ni slastice niti pio zašećerena bezalkoholna pića. Moja prehrana bazirala se na sportskim napicima, nemasnim jogurtima, pločicama sa žitaricama i sličnim zdravim proizvodima."

Najviše ga je, tvrdi, iznenadilo kako je ovaj test djelovao na njegovo mentalno zdravlje, kognitivne funkcije i (ne) sposobnost učenja i pamćenja.

O svemu je napisao i knjigu "That Sugar Book" koja je izdana u ožujku, a po njegovoj priči snimljen je i istoimeni film koji se od danas prikazuje u britanskim kinima, piše Daily Mail.

>>Želite brže izgubiti kilograme? Evo koliko kalorija zapravo trebate 'srezati'

>>Ovo je razlog zašto biste u ovim vrućim danima trebali jesti crveno meso

Komentara 29

ST
strsljen2013
08:51 27.06.2015.

Čestitam na inteligenciji u padu. Kemiju je zamjenio zdravom kemijom koja je još gora. Pa to znaju i ptice na grani.

TH
than
11:25 27.06.2015.

Koliko sam ja shvatio dobio je 'masnu jetru' (ovaj izraz debela, prvi puta cujem). I ne znam cemu ce zaliti cijeli zivot. Dovoljno je promjeniti prehranu i baciti se na vjezbanje. Ako je pak dobio neki tezi stadij, onda see sigurno ne radi o 60 dana, vec o duljem vremenskom periodu.

Avatar rangojack
rangojack
08:48 27.06.2015.

Placeni oglas fast food gospodarstva. Pogledajte samo mene kakav sam od burgera i przene piletine..ahaha

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije