Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 86
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Plantea -nešto novo

Jedini u Hrvatskoj nude samo veganske i vegetarijanske napolitanske pizze

Foto: Privani album
1/13
09.12.2025.
u 10:42

Zagreb je od nedavno postao bogatiji za još jedno mjesto ugodnog druženja. U zagrebačkom City Islandu – Buzin otvorila se Plantea, novi gastronomski koncept koji postavlja sasvim nove standarde u plant base prehrani

Zagreb je od nedavno postao bogatiji za još jedno mjesto ugodnog druženja. U zagrebačkom City Islandu – Buzin otvorila se Plantea, novi gastronomski koncept koji postavlja sasvim nove standarde u plant base prehrani.

Plantea je trenutačno jedina pizzeria u Hrvatskoj koja nudi samo veganske i vegetarijanske napolitanske pizze koje po okusu, teksturi i doživljaju ne zaostaju ni za najboljim klasičnim pizzama.

Njihovi gosti često ističu da “ne mogu primijetiti nikakvu razliku”. Zasluge za to idu Planteinim vrsnim pizzaiolima Petru Kovačeviću i Mateu Topiću, koji su razvili tijesto, fermentaciju i pečenje na razini najboljih talijanskih škola.

No ponuda ne staje samo na pizzama. Plantea svakodnevno nudi dnevni meni od 9,50 €, kao i a la carte jela osmišljena u suradnji s poznatom hrvatskom veganskom cheficom Tanjom Ratković, jednom od pionirki modernog plant-based kulinarstva.

Poseban ponos kuće je i vlastita specialty kava. Proces prženja i odabir zrna vodi vrhunski barista Oliver Oljica, što Planteu svrstava među rijetke ugostiteljske objekte u Hrvatskoj koji imaju svoj vlastiti roaster.

Prosinac otvara i sezonu posebnih programa — tematskih večera, degustacija i koncerata. Među istaknutim događajima je koncert renomirane pijanistice Lane Genc, koji će se održati 19. prosinca. Tijekom zime najavljuju se i nova glazbena gostovanja te kulinarske večeri.

Plantea raspolaže s impresivnih 436 m2, što je čini idealnim prostorom za privatne evente, poslovne domjenke, radionice i catering. Modularni koncept prostora omogućuje različite konfiguracije — od intimnijih okupljanja do većih svečanosti, evenata i poslovnih okupljanja.

U ponudi su i kućne slastice poput kremšnite, tiramisua s vlastitom kavom i cheesecakea, dostupne u veganskim verzijama. Sve su napravljene prema Planteinom principu: da desert ne bude težak, nego lagan za probavu, čist u sastojcima i pun okusa.

 - Naša je misija pokazati da plant base prehrana može biti vrhunska, autentična i gastronomski uzbudljiva. Plantea nije nastala samo kao restoran, nego kao ideja da u Hrvatskoj otvorimo prostor u kojem se ljudi mogu osjećati dobro — na tanjuru, u atmosferi i u zajedništvu.

Želimo stvarati okuse i iskustva zbog kojih se gosti vraćaju, bilo zbog pizze, kave, ručka ili posebnih događanja. Jer fino je fino – rekao je Atam Puri, suosnivač Plantee. 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije

Kupnja