Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 124
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
dobro je znati

Jaja ne biste trebali držati u hladnjaku: Chef otkrio zašto je to tako

Pexels
10.12.2023.
u 07:00

Mogao bi im se promijeniti okus..

Popularni britanski chef James Martin savjetuje da se jaja ne drže u hladnjaku jer im to, kaže, utječe na okus. "Razlog je to što jaja 'upijaju' miris pa i okus druge hrane u hladnjaku, što može utjecati na njihov okus", objasnio je.

Naime, ljuska od jaja je porozna pa zato može lako 'pokupiti' druge mirise, a to ovaj chef, kako kaže, često u svom restoranu iskoristi da poboljša omlet.

VEZANI ČLANCI:

"Kad imam npr. tartufe, stavim ih u zdjelu s rižom i na vrh stavim jaja pa sve poklopim prozirnom folijom i ostavim preko noći. Kad ujutro razbijem ta jaja koja su stajala pokraj tartufa i samo s njima napravim kajganu, ona će imati okus kao da je napravljena s tartufima", rekao je James za Express.

Gdje je najbolje držati jaja: Prema Agenciji za standarde hrane, jaja je ipak najbolje držati u hladnjaku, no ako prema savjetu ovog chefa želite to izbjeći, bitno je da ih držite na nekom hladnom i suhom mjestu, u hladnijoj prostoriji u kojoj se temperatura ne mijenja naglo.

Mogu biti vrlo korisna: Četiri načina na koja možete koristiti jaja u kućanstvu, a nije za jelo! 

Ključne riječi

Komentara 5

GO
Gof33
07:51 10.12.2023.

Hvala na savjetima čuvenim engleskim Chefovima, predstavnicima njihove još čuvenije kuhinje. Inače tartufe pronađene u Šervudskoj šumi ne treba stavljati pored jajca, naše istarske možemo, rado, jer lijepo mirišu. Nek naša domaća jajca slobodno pokupe miris dobre slanine, luka, paprike, ako se ima tartufa i graševinca. Nemamo niš protiv.

OK
Okrad11
07:51 10.12.2023.

Znači, navečer omotaš jaje kriškom šunke ili pršuta, a ujutro od tog jajeta napraviš omlet i kao da jedeš omlet s pršutom/šunkom. Šunku/pršut ostaviš za drugi put.

BT
Branko_Trol
08:14 10.12.2023.

Trebali bi ih drzati u inkubatoru jer se u hladnjaku nece razvit mali pilic i na taj nacin ubijamo zivotinje 😂😂😂😂😂😂

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije