Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 100
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
RASPRODAJE

Izbjegnite sve zamke i trikove trgovaca – vi ste kupac i imate prava!

šoping
Anto Magzan/Pixsell
02.01.2010.
u 11:26

nakon blagdanskog ludila, slijedi prava stvar – sve što trebate, ali i ono što vam nikad nije trebalo, nudi se po vrlo niskim cijenama, kojima je nemoguće okrenuti glavu – i novčanik.

Tko može odoljeti zovu siječanjskih rasprodaja? Mnogi od nas dat će i posljednju kunu za “mračni predmet želje” kojem je cijena prepolovljena.

Jer sad, nakon blagdanskog ludila, slijedi prava stvar – sve što trebate, ali i ono što vam nikad nije trebalo, nudi se po vrlo niskim cijenama, kojima je nemoguće okrenuti glavu – i novčanik.

Klasično i jeftino – kupite

No, uz nekoliko trikova moguće je izbjeći sirenski zov nepotrebnog i dobro se zabaviti na rasprodajama kupujući uistinu ono što vam treba. 
Razmislite minutu prije no što se zakvačite za kričavu jaknu koja se reklamira kao “ove sezone najmodernija boja”.

Ljubičasta jakna sa šljokicama vjerojatno se neće nositi sljedeće godine pa je bolje da se suzdržite.

Trgovci znaju da se odjeća klasičnih boja, poput crne, smeđe i sive, može prodati i u sljedećoj sezoni, stoga je malo vjerojatno da će se takve boje naći u onome što se reklamira kao ograničena količina i najpovoljnije cijene. Ali ako nađete nešto klasično po niskoj cijeni, kupite.

To je siguran pobjednik. Prije nego što krenete na rasprodaju napravite listu svega što biste željeli kupiti, a odgovara vašem budžetu. Nema svrhe kupiti nešto što vam ne treba.

Nemojte se dati pokolebati zato što je na rasprodaji. Ako to nikad nećete koristiti i odjenuti, u čemu je poenta?

Pravi pakao rasprodaja su kabine, točnije nepregledni redovi pred njima. Izbjegnite ih tako da se tanko odjenete ispod kaputa, pa ćete moći stvari probati u nekom kutu trgovine ne čekajući u redu.

Na rasprodaje idite onaj dan kad se osjećate pozitivno i energizirano. Svaka kupnja koja za svrhu ima da se razveselite bez sumnje je pogreška. Kupovanje je umarajuće, a ako se još borite s gomilom na rasprodajama, nećete se osjećati baš dobro.

Zato za rasprodaju odjenite udobnu odjeću koja se lako skida. I svakako pripazite na torbicu da vam je u gužvi ne ukradu.

Informirajte se

Ako ste odlučili ne ići sami, idite na rasprodaju s nekim tko će vam reći istinu o odjeći koju namjeravate kupiti. Nemojte povesti majku, ona će vam reći da izgledate dobro u svemu.

Nije baš dobro ići ni sa suprugom, većina je muškaraca najviše zainteresirana za to da što prije ode iz dućana.

Prije nego što posegnete za novčanikom informirajte se o svojim pravima. Robu kupljenu na sniženju imate pravo mijenjati iako će vas trgovci uvjeravati u suprotno.

Jednako tako istaknute cijene moraju se odnositi na sve vrste plaćanja, moguće je jedino dati dodatni popust na gotovinu. I zapamtite, vaše je pravo zahtijevati povrat novca!

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije