Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 160
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Promocija i sport

Ivica Olić bolja nam je reklama od guze

olić
AFP
29.04.2010.
u 09:00

Olić je lani na hrvatskom štandu u Hamburgu dijelio autograme, kao i u veljači na sajmu u Münchenu, a jučer su pljuštale zahvale turističkih radnika.

Najčešće izgovoreno ime, najpopularniji čovjek u Bavarskoj, najpoznatiji Hrvat u Njemačkoj i najbolji ambasador Hrvatske jučer je bez ikakva premca bio nogometaš Ivica Olić. Tri gola u mreži Lyona hrvatskog su nogometnog reprezentativca pretvorila u najuspješnijeg promotora hrvatskog turizma. Ovaj osvjedočeni prijatelj našeg turizma na popis se njegovih ambasadora upisao još dok je igrao za Hamburg, zajedno s ostalim reprezentativcima i drugim hrvatskim sportašima koji su se uključili u istoimenu akciju Hrvatske turističke zajednice.

Čekaju ga na večeri

Olić je tada u kratkom spotu u Lijepu Našu pozvao i turiste koji već poznaju Hrvatsku i one koji još nisu bili u našoj zemlji. Lani je posjetio i štand HTZ-a na turističkom sajmu u Hamburgu, a u veljači ove godine tu uslugu hrvatskom turizmu napravio je i na sajmu u Münchenu, doznajemo od Zlatka Deželjina, direktora Hrvatske turističke zajednice u Njemačkoj, a pozvan je i na Hrvatsku turističku večer u tome gradu 5. svibnja.

– Ako se odazove, bit će to medijska senzacija. Olić je ovdje junak, a mi Hrvati u Bavarskoj možemo mu samo triput zahvaliti za opću simpatiju koju nam je osigurao. On će sada biti u svim medijima i bilo bi super kad bi iskoristio neku priliku i pozvao Nijemce na odmor u Hrvatsku. Teško je reći koliko, ali to bi nam donijelo možda i koju tisuću gostiju više – kaže Selimir Ognjenović, direktor turoperatora ID Riva tours iz Münchena.

Popust Hrvatima

Bayernova zvijezda, kojoj su jučer pljuštale zahvale turističkih radnika, ime je koje u Münchenu otvara sva vrata, izaziva osmijeh na licima, a u nekim restoranima za hrvatske goste osigurava i – popust. Takvu reklamu ne može nadmašiti ni jedan režirani turistički spot (s guzom li bez nje), a da su sportaši najbolji ambasadori turizma potvrđuje i ministar Damir Bajs.

– Što je još bolje, svi se rado odazovu kad ih zamolimo za angažman u promociji – veli Bajs.
– Kao ministar Oliću zahvaljujem, a odlična je vijest i da je, kako mi kažu suradnici, potvrdio dolazak na Hrvatsku večer 5. svibnja u Münchenu.

Nakon preksinoćnja tri pogotka, hrvatski su turistički čelnici njegov spot snimljen za HTZ dali podići na naslovnu stranicu.

Ključne riječi

Komentara 2

LU
Lujo123
09:22 29.04.2010.

Ivica Olić bolja nam je reklama od guze - kak kome, ovisi o afinitetima!

OB
-obrisani-
12:49 29.04.2010.

Priznati hrvatski sportaši su u velikoj mjeri doprinijeli promociji Hrvatske, tu se nikakve reklame ni reklamice ne mogu mjeriti.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije