Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Lifestyle

Istraživanje pokazalo: Evo koja je prosječna veličina penisa u cijelom svijetu

Iako se mnogi uspoređuju s "prosječnom" veličinom penisa, iznenađujuće je teško utvrditi koja je to brojka.
20. listopada 2020. u 22:10 12 komentara 8735 prikaza
Foto: shutterstock

Nova studija mogla bi otkloniti neke dugotrajne zablude o veličini penisa i ublažiti nevolje koje dijele mnogi muškarci širom svijeta. Prema novom istraživanju, prosječna veličina uspravnog penisa je nešto više od 13 centimetara. Također, ne postoji jaka povezanost između veličine stopala i duljine penisa, tako da žene mogu prestati ocjenjivati ​​muškarce po veličini cipela, prenosi IFLScience.

Iako se mnogi uspoređuju s "prosječnom" veličinom penisa, iznenađujuće je teško utvrditi koja je to brojka. To je uglavnom zato što se većina studija oslanjala na samoprijavu, što nije baš točno. 

Evo zašto biste trebali doživjeti orgazam prije svakog odlaska na spavanje:

1 / 7
LJubav

Kako bi zaobišao ovaj problem i dobio pouzdaniji skup podataka, tim britanskih istraživača odlučio je sastaviti mjerenja koja su poduzeli zdravstveni radnici koji su slijedili standardizirani mjerni postupak.  Uključivale su mjerenja opsega (opseg u osnovi ili u sredini) i duljine (stidne kosti do vrha glavice) iz 20 različitih studija, koja su obuhvatila 15 521 muškarca iz raznih zemalja svijeta. Rezultati će mnogima popraviti dan.

Utvrđeno je da je prosječni  penis dugačak 9,16 cm, dok je prosječni uspravni penis 13,12 cm. Što se tiče opsega, pokazalo se da je prosječni obujam penisa 9,31 cm, a 11,66 cm za uspravni. Nadalje, utvrđeno je da su oni na ekstremnim krajevima spektra mnogo rjeđi. Na primjer, samo 5 muškaraca na svakih 100 ima uspravni penis duži od 16 cm.

Kada su tražili korelacije s drugim tjelesnim značajkama, poput veličine testisa, težine ili veličine stopala, nisu pronađene jake ili konzistentne asocijacije. Iako nisu mogli pronaći značajne dokaze o povezanosti veličine penisa i rase, napominju da se zaključci ne mogu donijeti budući da je velika većina mjerenja obavljena na bijelcima.

Koja je poruka? Muškarci, nemojte biti toliko strogi prema sebi jer ono što vidite na televiziji ili u časopisima nije točan prikaz prosječnog penisa. 

Zajedno imaju 214 godina te su najstariji par na svijetu:

Narušeno mu je samopouzdanje Stariji muškarac požalio se stručnjakinji: 'Žena i ja godinama nismo bili intimni, uvijek izbjegava odnose' Samo na Večernji TV-u Stručnjakinja objasnila zašto mladi nemaju poduzetnički duh i je li euro bolji od kune Huawei PETAL SEARCH Kako najlakše skinuti top aplikacije poput Tik Toka ili Deezera na vaš Huawei mobitel Od polja do stola Zelena strategija OD POLJA DO STOLA: Strategija koja otkriva pozadinu održivog razvoja
Zagreb: Počelo antigensko testiranje testiranje u srednjim školama
UČINKOVITOST CJEPIVA
Stručnjaci otkrili što se može dogoditi dođete li u dodir s virusom 10 dana nakon prvog cijepljenja
Digitalizacija
Modernizacija potrošačkog iskustva
Papir je prošlost, stiže era aplikacija