Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Lifestyle

Istraživanje pokazalo: Djeca koju odgajaju gay roditelji imaju bolje rezultate u školi

Znanstvenici su istraživali ovu temu jer prijašnji rezultati nisu bili dovoljno opširni i jasni.
28. listopada 2020. u 14:30 1 komentara 345 prikaza
Foto: shutterstock

Istraživanje koje su proveli Deni Mazrekaj, istraživač sa Sveučilišta Oxford, Kristof De Witte i Sofie Cabus, pokazalo je da djeca odgojena u istospolnim brakovima imaju znatno bolje rezultate u školi od drugih. 

Promatrali su 3000 djece u Nizozemskoj koja odrastaju s roditeljima istog spola i više od milijun djece čiji su roditelji različitog spola.

"Naše istraživanje pokazuje da je socioekonomski status jako bitan faktor u postizanju dobrih rezultata u životu. Prvo smo otkrili da su ljudi u istospolnim brakovima boljeg financijskog stanja, stariji su i visoko obrazovani - za razliku od bračnih partnera koji su različitog spola. Samim time, djeca koja odrastaju s dva roditelja istog spola, postižu bolje rezultate", rekao je Mazrekaj.

Influencerica Matea progovorila o svojoj borbi s napadajima panike: 

Na pitanje zašto su uopće provodili ovakvo istraživanje, Mazrekaj kaže da je njega, kao i njegove kolege, jako intrigirala ova tema i da prijašnja istraživanja nisu bila dovoljno opširna, pa se nisu mogli ni otkriti ovakvi rezultati, prenosi UNILAD.

"Moram napomenuti da je ovo veliko istraživanje, ali provedeno je samo na području jedne zemlje, Nizozemske. Kada se ista tema ispitivala u SAD-u, nije bila toliko velika razlika među djecom - i oni s roditeljima različitog spola imali su dosta dobre rezultate", dodao je.

Turska vlada zabranila Netflixu snimanje serije zbog gay lika!

1 / 1
Film "Moonlight"
Od polja do stola Zelena strategija OD POLJA DO STOLA: Strategija koja otkriva pozadinu održivog razvoja Samo na Večernji TV-u Stručnjakinja objasnila zašto mladi nemaju poduzetnički duh i je li euro bolji od kune Huawei PETAL SEARCH Kako najlakše skinuti top aplikacije poput Tik Toka ili Deezera na vaš Huawei mobitel Pope Francis holds weekly audience JASNA PORUKA Papa o pravima gay osoba: 'Imaju pravo biti obitelj, oni su djeca Božja'
NAŠA SKIJAŠICA
Dugo je nismo vidjeli! Hrvatsku je zamijenila Švicarskom, a zbog bolesti je donijela tešku odluku
HT e-Liga
INTERVJU
'Nakon uspjeha HT e-Lige, još jače ulazimo u e-gaming segment'
  • paramarin:

    A još kad bi nadodali činjenicu da su djeca kod istospolnih neusporedivo češće sklonija samoozlijeđivanju i samoubojstvu možda bi istraživanje dobilo puniji smisao