Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Zanimljivo

Ispovijesti i savjeti žena nakon razvoda: 'Život će postati lakši, ali nemojte odmah ulaziti u novi odnos'

shutterstock
20.10.2020.
u 15:30

Sve žene složile su se da ne treba kriviti sebe, tako oporavak puno dulje traje i kočite se u mnogim stvarima. Što se prije riješite tog osjećaja, to ćete prije krenuti dalje.

Stručnjaci kažu da je razvod braka jedna od najstresnijih situacija koje netko može proći u životu, ali najbitnije je fokusirati se na sebe i promijeniti navike koje su donedavno uključivale i drugu osobu. 

Skupina žena otkrila je za Bright Side korisne savjete za život nakon prekida, a uz to su ispričale i kako je njima bilo. Ako je suditi po njihovim ispovijestima, život postaje lakši nakon razvoda.

Sve postaje jednostavnije
Prva anonimna žena rekla je da je bilo, naravno, trenutaka u kojima je bila prestravljena i mislila da nema nade za bolje sutra. Ipak, ta tuga ne traje vječno. Ona kaže da joj je život nakon razvoda ispunjen radošću, srećom i velikom zahvalnošću. "Napokon sam postala svoja i shvatila što točno želim od života. Razvod je nova stranica u životu i laganim koracima postajete drukčija osoba. Izgubite nekoga, da biste pronašli sebe.", poručila je i dodala da sada napokon ima više vremena za sebe i stvari koje voli raditi.

Osim vama, život je bolji i djeci
Napomenula je još i da je prije razvoda stalno brinula kako bi to djeca podnijela. Ipak, pokazalo se da su puno hrabriji nego što je očekivala. Dobro su prihvatili odluku roditelja da će svatko krenuti svojim putem i žive ipak u zdravijim okolnostima nego prije kada su se roditelji često raspravljali.

Najstariji par na svijetu 😍 Ona ima 104, on 110 godina, a prije 80 godina njihove obitelji nisu podržale vjenčanje!

Plačite koliko god treba
Druga žena ispričala je kako je prvi Božić nakon razvoda bio najteži. Ukrašavala je kuću, ali istovremeno plakala - i to zajedno s djecom. Nakon toga, svi su se zagrlili i odlučili pokrenuti neke nove običaje u kući za vrijeme zimskih praznika. "Plač nas ne čini slabima, to je sasvim normalno. Prihvatite svoje osjećaje i plačite koliko god je potrebno. Djeca isto tako moraju shvatiti da biti majka ne znači biti robot i da se i vi ponekad jednostavno slomite."

Uživajte u svom društvu
Uživanje u vlastitom društvu je jako važno. Da, teško je prilagoditi se novom životu nakon što dugo živite s drugom osobom, ali morate prihvatiti trenutnu situaciju. Rješenje nije ući odmah u novu vezu, već rad na sebi. "Osjećati se ugodno sa sobom velika je i pozitivna promjena", tvrdi jedna od žena.

Ovo je 12 najbizarnijih razloga zbog kojih su ljudi zatražili razvod braka:

1/12

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije