Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 144
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
zablude o hrani

Ipak nema ničeg lošeg u malim noćnim zalogajima?

Zaljubljeni par, frižider
Foto: Thinkstock
24.05.2014.
u 11:14

Nutricionistica kaže da nije bitno u koje doba jedete, već jedete li zato što ste gladni

Jesti prije spavanja najprije su nam branile majke da bismo lakše utonuli u san, a kasnije razni stručnjaci.

Uvriježeno je mišljenje da mali noćni zalogaji debljaju, no nutricionistica Rebecca Scritchfield ima sasvim drugačiji stav.

- Stalno čujem kako ljude bombardiraju preporukama "Ne smije se jesti nakon 8 sati navečer". No to je pogrešno, kazala je u razgovoru za emisiju na internetskom portalu Oprah.com.  Tvrdi da je sasvim svejedno je li osam sati ili ponoć.

- Nisu bitne kazaljke na sati. Ništa se posebno ne događa u našem tijelu kad kucne određeni sat, a organizam navodno počinje svu hranu skladištiti kao salo

Prema njezinom mišljenju, mnogo je bitnije osluškivati organizam i jesti kad osjetimo glad te biti umjereni.

- Ako ste gladni u ponoć, pojedite nešto, bitno je samo da ne jedete ako niste gladni. Sve dok ste gladni, nije bitno koliko je sati, napominje.

>>Svinjska mast opet u igri! Zdravija je od maslaca

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije