Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Oprezno!

Influencerica objavila recept za 'mini jaja na oko', no neki upozoravaju da mogu biti opasna

TikTok/ thatfalzonfamily
28.06.2021.
u 12:24

Javio se i liječnik Hitne pomoći i stručnjak za sigurnost djece koji kaže kako se jaja nikad ne bi trebala tako spremati, a jedna je mama napisala kako je njena prijateljica tako otrovala svoje dijete

Nedavno je TikTok influencerica Alex Bewicke na svom računu @thatfalzonfamily objavila recept za 'mini jaja na oko' koji je oduševio mnoge mame, no ne misle svi da ih je pametno tako spremati.

Bewicke je u svom videu pokazala kako jaja prvo preko noći sirova stavi u zamrzivač, a onda ujutro s njih skine ljusku i nareže ih na male komade. 

 - Kad se komadići smrznutog jaja stave na vruće ulje, nastaju 'mini jaja na oko' koja jako slatko izgledaju, a djeci je zanimljivo gledati kako se peku - rekla je u TikTok videu. 

@thatfalzonfamily

EVERY PARENT NEEDS TO TRY THIS! 👨‍🍳 #minieggs #egghack #toddlermeals @lukefalzon

♬ original sound - Alexandra Bewicke

No, iako je s njim prikupila skoro milijun i pol lajkova drugih roditelja, neki su je pratitelji upozorili da njen kuharski trik može biti  opasan.

Javio se tako i jedan liječnik Hitne pomoći i stručnjak za sigurnost djece koji kaže kako se jaja nikad ne bi trebala tako spremati.

Tarik i Lejla Filipović dirljivom porukom čestitali 18. rođendan Lejlinom sinu

1/8

- Ne smije ih se smrzavati u ljusci - napisao je i dodao kako na to upozorava i američka FDA (Food and Drug Administration).

- Moja je prijateljica jednom tako otrovala svoje dijete - napisala je jedna mama koja je predložila da se umjesto zamrzavanja, jaje jednostavno skuha, pa na isti način reže i prži.

Stručnjaci iz britanske tvrtke British Lions Eggs za uzgoj jaja objasnili su da se bjelanjak i žumanjak u jaju prošire kad se jaje zamrzne. što može oštetiti ili razbiti ljusku, zbog čega se jaje kvari.

Oni napominju i da se sirova smiju zamrzavati samo ako su potpuno svježa, a i njih se treba potpuno odmrznuti prije termičke obrade, prenio je The Sun.

Jeste li već posjetili hit instagramsko mjesto u Rovinju?

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije