Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 171
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KORISNI TRIKOVI

Imate problema sa sušenjem rublja? Evo što izbjeći, a što učiniti

GettyImages
24.10.2019.
u 06:44

Dolaskom hladnijeg vremena prestalo je razdoblje laganih materijala pa tako sušenje odjeće nakon pranja postaje mnogo kompliciranije.

Sušenje odjeće na radijatoru možda zvuči kao brzo i jednostavno rješenje, ali može naštetiti zdravlju. Korištenje tijela za grijanje pojačava vlažnost zraka. 

- Vlažno okruženje potiče rast plijesni koje mogu otpustiti svoje spore, a one uzrokuju alergijske reakcije kod nekih ljudi. Plijesan i spore gljiva obično nisu vidljive ljudskom oku - rekla je Pheena Kenny, predsjednica udruge astmatičara u Irskoj za Independant.

Ovom problemu može se jednostavno doskočiti tako da svježe opranu odjeću često provjetrite. Ne samo da će se tako  spriječiti mogućnost stvaranja plijesni nego će i sušenje odjeće trajati puno kraće.

Unaprijed znate da određeni komadi moraju biti ispeglani? Tada se ne morate brinuti da je odjeća osušena do samoga kraja jer će njeno sušenje potaknuti glačalo.

Foto: GettyImages

Pokušajte izbjeći sušenje u zatvorenom prostoru kada god da je to moguće. Sušenjem na svježem zraku izbjeći ćete upijanje mirisa onoga što kuhate ili pak duhanskog dima ako ste pušač. Niske temperature možda će smrznuti vaše rublje, ali tada ga nipošto ne smijete slagati kako ne bi došlo do oštećenje tkanine. Ono će se s vremenom odmrznuti i postati savršeno suho. Radi li se velikim komadima poput plahti, ovo je dobro i jednostavno rješenje. 

Ako koristite konopac ili sušilo za rublje ostavite prostora između dva komada odjeće kako bi strujanje zraka išlo u vašu korist. Ubrzati sušenje možete i tako da u blizini postavite odvlaživač zraka. 

Koristite li pak sušilicu, svakako s mokrom odjećom u nju stavite i jedan suhi ručnik. On će upiti vlagu koja se stvara, a kasnije će se i on jednostavno osušiti s ostatkom rublja. Odjeća osušena na ovaj način bit će mekša.

Svakako pripazite i da sušilica nije dupkom puna. Cirkulacija zraka tada neće biti pravilna i sušenje će potrajati mnogo, mnogo dulje.

Pogledajte savjete što odjenuti na razgovor za posao

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije