Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 177
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Halo, doktore

Imam vrtoglavicu, osjećam malaksalost i zuji mi u ušima, što bi mi moglo biti?

shutterstock
23.02.2020.
u 07:00

Malaskalost, vrtoglavica, pritisak u glavi... Liječnik portala Ordinacija.hr odgovara na vaša pitanja.

Pitanje: Prije 18 dana naglo sam dobio vrtoglavicu, vid mi se nakratko zamutio i osjetio sam malaksalost. EKG u redu, očni pregled uredu, snimak vratni kartioda u redu s blagim devijacijom na vratnoj kralježnici. Od tada svaki dan osjećam zujanje u ušima, lagani pritisak u glavi, nekada kao da gubim ravnotežu, malo utrnut jezik ponekad. Što mi je?

Pogledajte na koje načine možete zaustaviti blažu vrtoglavicu:

Odgovara: Berislav Spahija, dr. med., spec. neurolog

Više je mogućih uzroka vrtoglavice. S obzirom da ste već neke pretrage obavili, sada bi trebalo napraviti MR mozga da se isključi ishemija, tj. manji moždani udar koji može uzrokovati naglu vrtoglavicu. Ukoliko MR bude normalan trebalo bi se obratiti otorinolaringologu jer labirintitis i benigni paroksizmalni vertigo često uzrokuju slične simptome. Postoje i lijekovi koji mogu ublažiti navedene simptome no poželjno je načiniti navedene pretrage da se ne propusti mogući teži uzrok koji treba odgovarajuće tretirati.

Originalan članak objavljen je na Ordinacija.hr.

Znate li kako održavati težinu nakon 50. godine? Saznajte u videu:

Ključne riječi

Komentara 4

HR
hrza
12:04 23.02.2020.

Korona virus 100%

ZI
zip123
11:28 23.02.2020.

Bezparica

AU
austrougarskigeneral
09:53 23.02.2020.

visoki tlak

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije