Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Jeste li znali

Volite slušati glazbu što glasnije na slušalicama? Prestanite s tom navikom što prije

Shutterstock
28.08.2019.
u 09:46

Postoji mnogo opasnosti i upozorenja, a neka će vas uvjeriti da malo više pripazite

Osim što predugo slušanje glazbe preko slušalica može oštetiti sluh, pogotovo ako slušate na najglasnijoj opciji, slušalice kriju još neke opasnosti. 

Foto: Shutterstock

Oštećenje sluha 

Nije tajna kako glasna glazba može izazvati trajno oštećenje sluha. Uvijek se treba pridržavati pravila da se sluša na 60 posto maksimalne glasnoće i ne dulje od 60 minuta odjednom. 

Infekcija uha 

Prvo pravilo je da nikada ne smijete dijeliti slušalice. Ovako se prenose bakterije koje onda mogu biti kobne. Također, slušalice same po sebi mogu pogodovati razvoju bakterija, ako se nikada ne čiste. Uvijek je važno da se s vremenom počiste nekim sredstvom, piše Power of positivity. 

Zračenje 

Kada koristite bežične slušalice, može doći do zračenja, baš kao što dolazi i od mobitela. Iako se ne radi o zračenju opasnom za život, ipak treba pripaziti. 

Vrtoglavica 

Foto: Shutterstock

Kod pretjerane upotrebe slušalica, može doći do mučnine i vrtoglavice jer vrtoglavica može nastati i kao posljedica ozljede unutarnjeg uha. 

Pogledajte kako se odjenuti po vrućinama: 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije