ostavit će srce 'na terenu'

Idemo na pekarsku olimpijadu! Boje Hrvatske branit će ekipa iz Bread Cluba

Emica Elveđi/Pixsell
20.01.2023.
u 13:04

Pekarstvo je odavno preraslo iz puke pripreme kruha u ljubav prema cijelom procesu i načinu življenja. Tome svjedoči i sve veći broj artisan sourdough pekarnica koje se otvaraju po gradu. Među predvodnicima tog trenda je ekipa iz Bread Club pekare, male pekare koja je krenula sa zagrebačke Trešnjevke, da bi se u vrlo kratkom roku nametnuli kao jedan od najbitnijih čimbenika sourdough scene te otvorili četiri prodajna mjesta i veći proizvodni pogon.

Pekarstvo je odavno preraslo iz puke pripreme kruha u ljubav prema cijelom procesu i načinu življenja. Tome svjedoči i sve veći broj artisan sourdough pekarnica koje se otvaraju po gradu. Među predvodnicima tog trenda je ekipa iz Bread Club pekare, male pekare koja je krenula sa zagrebačke Trešnjevke, da bi se u vrlo kratkom roku nametnuli kao jedan od najbitnijih čimbenika sourdough scene te otvorili četiri prodajna mjesta i veći proizvodni pogon. Upravo iz tog razloga su prvi i jedini predstavnici pozvani na prestižno pekarsko natjecanje koje se ovog vikenda odvija u talijanskom gradu Rimini gdje će okupiti kremu svjetske scene, od pekarstva do kave i gelata. Natjecanje funkcionira po principu pozivnica, a Hrvatska je ove godine prvi put pozvana da sudjeluje. Trajat će dva dana, od kojih je prvi dan natjecateljima na raspolaganju samo sat vremena za pripremu tijesta, dok će drugi dan u osam sati morati pripremiti proizvode u pet kategorija

Foto: Bread Club

– Velika nam je čast što smo upravo mi prvi koji ćemo predstavljati Hrvatsku na ovom prestižnom natjecanju. Prvi smo se krenuli ozbiljno baviti tehnologijom sourdough kruha na ovoj razini, pokrenuli smo trend kojem se sve više ljudi priklanja, što nam je iznimno drago. Sourdough kruh je poput najprofinjenije umjetnosti, nije za svačije nepce, no drago nam je da je sve više naših sugrađana poklonici upravo takve vrste pripreme kruha – istaknuo je Andrija Pernar, suvlasnik Bread Club pekare, i sam pasionirani ljubitelj pripreme sourdough kruha. 

Foto: Bread Club

– Boje Hrvatske ćemo predstavljati tražeći inspiraciju u tradiciji. Hrvatska ima nevjerovatno bogatu povijest kombiniranja namirnica što nam je odlična podloga. Pripremit ćemo naš kruh s kašom, kruh inspiriran projom, bijeli Dedin kruh i kruh s proteinom boba te talijansku ciabattu, koja je ujedno i zadana od strane žirija. U kategoriji tartevi radit ćemo dvije slatke varijante koje su inspirirane makovnjačom i rožatom i dvije slane varijante inspirirane viškom pogačom i soparnikom. Također, radit ćemo i pizzu margheritu te našu pizzu sa sirom, vrhnjem i kulenom, a neka od jela su nam i sendvič sa škripavcem i ninskim šokolom, čvarkuše i još mnogo toga. Jako puno je tu posla za samo osam sati, ali mi smo spremni. Za natjecanje smo se spremali posljednja dva mjeseca, otkako smo primili pozivnicu – rekao je suvlasnik Bread Cluba Darko Kušić

Foto: Bread Club

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?