Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
"Cappuccino bez pjene"
Povratak na članak

I gosti su nemogući: Konobar otkrio narudžbe kave koje ga izluđuju!

Alen konobari već deset godina. Nakupilo se svakakvog iskustva, a jedino onaj tko radi s ljudima može to razumjeti...

Komentari 129

Avatar emigrant
emigrant
12:14 14.11.2018.

Ja sam seljak i uvijek naručujem kavu s mlijekom.

VL
Avatar dras32
dras32
11:19 14.11.2018.

Umijece priprave cappuccina je upravo u tone da pjena bude toliko cvrsta da kovanica ne smije propasti kroz nju a oni bi cappuccino bez pjene 😂😂😂 sigurno si doma pravi ono mlijeko u prahu sa malo instant kave sto se po trgovinama prodaje pod cappuccino.

VL
Avatar Alien
Alien
20:09 14.11.2018.

Za razliku od ovog "konobara" koji konobari " već 10 godina" ja konobarim 30 i mogu reći da nisu gosti glupi i bezvezni nego on. Prvo, sada ima na tisuće "konobara" točnije priučenih ljudi koji su tu završili sticajem okolnosti, a i mnogi sadašnji KV konobari s njima su zapravo obična "donosila" (samo znaju donijeti naručeno) a ne konobari. Pametuje i sprda se s gostima a treba znati da većima njih ima svoje probleme ili je u nekom svom filmu i treba ih razumijeti. A ne ih ismijavati. Ima i onih arogantnih snobova ali treba biti gospodin konobar (tako su nas nekada učili) i ne treba se spuštati na njihov nivo nego ih se samo posluži i gotovo. Što se tiče machiata, kada se prije nekih 25 g počeo piti "veliki machiato" objašnjavao sam šta je zapravo machiato ali sam shvatio da se treba jednostavno prihvatiti situacija i naviknuti se na to. Ovo je ujedno i odgovor onima koji kažu zašto konobar pita želite li veliki ili mali jer ako doneseš veliki onda od znalca ispadneš glup jer "zna se šta je machiato". Obranio bih od mojih "kolega" one goste koji bacaju šećer na tacnu jer su to štedljivi ljudi koji ne žele bez veze zamrljati šećer ali klipan je pametan pa mu to smeta. Jedino mi smeta kada gost radi dramu od takvih stvari a nema potrebe.

VL
DU
Deleted user
14:08 14.11.2018.

s kavom nemam problema kakvu god donese popit će se...al kad mi donese toplu pivu to mi već stvara veliki problem ....

VL
Avatar dr. Evil
dr. Evil
12:56 14.11.2018.

U Dalmaciji (?!?) kad naručiš kavu u 90% slučajeva ti NEĆE donijeti vodu pa hajde naknadno traži i moli Boga da ti nije pljunuo u vodu. U Zagrebu u 90% ćeš uz kavu dobiti vodu bez da tražiš.

VL
SQ
squalus
11:54 14.11.2018.

Najjača narudžba je veliki macchiato. Pa to ne postoji!!! Već ako naručujete macchiato (talijanski naziv i “proizvod”), onda shvatite da je to espresso s malo mlijeka. Jer macchia je mrlja...znači espresso umrljan mlijekom.

VL
Avatar HajdukLika
HajdukLika
11:35 14.11.2018.

A mene živcira da gotovo nigdje u Hrvatskoj nemožeš naručiti domaću (“tursku”) kavu, kakvu svi pijemo doma. Uvijek neka ekspres-sranja iz automata, a i to samo gutljaj.

VL
Avatar emigrant
emigrant
12:15 14.11.2018.

Mene najviše živciraju konobari koji misle da ća zapamtiti narudžbu i onda donesu sve pogrešno.

VL
Avatar Sveti_Stavim
Sveti_Stavim
12:17 14.11.2018.

Situacija 7 : Naručim kavu sa vrućim mlijekom , a dobijem ledenu kavu .

VL
DU
Deleted user
17:25 14.11.2018.

Glavnina gostiju očekuje jednog civiliziranog konobara. Ovaj majmun to sigurno nije. Da li je uopće dostignuo intelekt jednog prosječnog majmuna i to mi je vrlo, vrlo upitno!

VL
ST
stefj
13:24 14.11.2018.

Hm, macchiato nije isto što i kava s mlijekom, bar ne bi trebalo biti. A korektno bi bilo da se u svakoj birtiji, kada se naruči kava, dobije mlijeko sa strane i čaša vode. Drugo je kada se naruči cappuccino ili nešto slično što točno označava inačicu kave... Meni je najbolje što sam čuo - mala kava u veliku zagrijanu šalicu s toplim mlijekom bez pjene sa strane i medom. Inače, što se tiče konobara, birtija i kave, stvarno ima svačega. Dalmacija ljeti, naročito Split, ili još gore Makarska, to treba doživjeti i preživjeti da bi se moglo pričati...

VL
KO
kompjuter
17:15 14.11.2018.

ovaj nikad nije ni vidio konobara,ovakve seljačine su uništile ugostiteljstvo jer konobari sa školom su uništeni baš zbog ovakvih neznalica

VL
SL
slovenc007
13:56 14.11.2018.

Sve ok, ali zašto je na večini mjesta na Hr primorju kava toliko loša da se je neda piti?

VL
CA
Cafa
16:28 14.11.2018.

A da budeš profesionalac i potrudiš se donijeti kavu koju je čovjek naručio, koliko god suluda narudžba bila? Ono, da ti zadržiš svoj integritet i ne ismijavaš se s ljudima od kojih doslovno živiš?

VL
MO
modovisisajteMaraschino
14:04 14.11.2018.

kad netko traži cappuccino bez pjene, onda mu treba napraviti cappuccino kao što ga radi Baldrick u Crnoj Guji...

VL
TE
terajzestoko
11:16 14.11.2018.

Ovaj isto kuka koda bez prstiju konobari! 🙈

VL
DU
Deleted user
14:08 14.11.2018.

s kavom nemam problema kakvu god donese popit će se...al kad mi donese toplu pivu to mi već stvara veliki problem ....

VL
Avatar 4mat
4mat
20:29 14.11.2018.

Najdraži scenarij....sjednem u kafić tipa Vivas...kako sam skužio to su birtije koje imaju svoje mannagere itd onda vidiš tog jednog glavnog koji kao vodi konobare pa im malo sugerira gdje treba poslužit itd ili šta već...Svaki put al doslovno svaki put sjediš i čekaš da postaneš vidljiv konobaru .ma kakvi..po ure čekaš na kavu....toga samo kod nas ima....

VL
IN
inot
13:47 14.11.2018.

već deset godina...hahaha

VL
Avatar Apsalar
Apsalar
17:14 14.11.2018.

Kava s mlikom toplo ili hladno. Bez filozofije.

VL
« 1 2 3 »
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.