Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 66
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Aktivnosti za bebe

I bebe bi na fitness, plivanje, a kasnije učile engleski

plivanje, bebe (1)
Foto: Sanjin Strukić/Pixsell
1/6
15.06.2010.
u 09:08

Roditelji malih beba danas imaju više izbora, a uživaju i oni sami.

Ako mislite da ćete o slobodnim aktivnostima vaše bebe razmišljati tek kad počnete starost brojati u godinama, niste dovoljno upućeni u moderne aktivnosti za bebe. Plivanje, gimastika, pa čak i učenje engleskog jezika više nisu rezervirani za djecu koja su prohodala ili progovorila.

Fitness bez muke

Bez obzira brćkaju li se u bazenu, izvode vježbe na lopti ili uče kako se na engleskom kaže pas, sve je za male polaznike podređeno zabavi. Iako ćete povremeno začuti plač već idući će vam trenutak svojim osmijehom bebe dokazati da uživaju.

- Baby handling provodi se kroz igru, tako da dijete ne osjeti da ga se prisiljava na određene pokrete i položaje, i to nošenjem, okretanjem, igranjem, te nizom pravilnih položaja u koje se postavlja beba - govori fizijatar Mladen Žiljak iz studija Aurora koji igrajući se s bebama razvija njihovu motoriku, odnosno ispravlja lošu motoriku kod beba kojih je to potrebno.

Motoriku, između ostalog, kod beba razvija i plivanje, gdje se mališani prisjećaju svog donedavnog okruženja.
- Voda je djeci poznato okruženje, a u njoj se mogu samostalno kretati prije nego počnu sjediti, puzati ili hodati. Plivanjem im se jednakomjerno razvijaju svi mišići, razvijaju kosti, te jačaju dišni mišići i mišići srca - ističe Ana Sršen, instruktorica Hallwick programa za plivanje beba iz plivačkog kluba Natator.

Gimnastika i plivanje provode se kod mališana s poteškoćama, ali i kod potpuno zdrave djece, koja uz vježbe brže napreduju. Istovremeno, djeca imaju priliku provoditi više vremena sa svojim vršnjacima.
No, ako kod djeteta poželite razvijati i one više društvene vještine, vrijedi znati da već sa četiri mjeseca dijete može - učiti engleski.

Pas ili "dog"

- Uz Helen Doron metodu dijete uči na sličan način kao i materinji jezik. Kroz ponavljanje zvukova, riječi i rečeničnih struktura djeca usvajaju jezik gotovo nevjerojatno prirodno - objašnjava Danijela Haralović iz Lake spike koja provodi tečajeve engleskog prema programu Helen Doron.

Modernim bebama, čini se, ne može biti dosadno.

Komentara 1

GR
gromCH
12:19 15.06.2010.

zasto engleski.................kolonski jezik

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije