Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Stop frustracijama

Hrvatice poludjele za 'savršenim trapericama'

'jeans2_pxl_ziv_020910'
''
04.09.2010.
u 09:00

Hrvatice su poludjele za savršenim trapericama koje stoje od 600 do 800 kuna

Traperice su uniforma suvremene žene, ali i izvor frustracija pripadnica ljepšeg spola. Svjedoče o tome i dva nova istraživanja. Prvo, ono američkoga magazina InStyle, pokazalo je da je ženama stresnije naći idealne traperice nego vjenčanicu, a drugo, Levisovo, da je čak 87 posto žena nezadovoljno kupljenim trapericama.

Sve počinje od stražnjice

Čak 66% odgovora svjedoči o tome da se ženama “ne sviđa kako im traperice stoje na stražnjici.” I upravo poslije tog istraživanja dogodila se nova, druga revolucija u povijesti jeansa. Prva se zbila kada su tržište preplavile traperice s elastinom, a druga se događa sada kad sve više proizvođača napušta ustaljene proizvodne kalupe i trudi se izbaciti modele koji odgovaraju različitim ženskim tijelima. Dizajneri su naime osmislili posebne modele za djevojke dječačke građe, posebne za one koje imaju problema s obuzdavanjem svojih oblina te posebne za one “normalnih” veličina.

Čim je kolekcija došla na police dućana, odmah je razgrabljena. Tome je svakako pripomogla i recenzija objavljena u Vogueu.
– Uistinu funkcionira. Testirala sam ih i pronašla savršene traperice – komentirala je Beatrice Graf, urednica u Vogueu.

Ubrzo je i slavna jeans kuća 7 for all Mankind izbacila modele s posebnim ojačanjima na stražnjici, a Replay i Diesel poigravaju se različitim visinama struka – sve kako bi svatko za se pronašao idealne traperice.
– Naše je istraživanje pokazalo da žene pri kupnji traperica iskušaju najmanje deset modela, od kojih im devet uopće ne pristaje – zaključuju u InStylovoj velikoj anketi.

Čini se stoga da je s novim dizajnom, koji na strateškim mjestima stišće/podiže/učvršćuje, ovisno o željama korisnica, odzvonilo frustracijama vezanim uz kupnju toga omiljena odjevnog predmeta.

Tražena roba

Da je riječ o uistinu revolucionarnu proizvodu svjedoči i domaće iskustvo. Naime, otkako su stigle na police, “traperice koje vole obline” unatoč cijeni od 600 do 800 kuna veoma su tražene.
– Zasad imamo dva modela, za normalne i “jače” stražnjice i oba se sjajno prodaju. Žene izlaze zadovoljne, nigdje im hlače “ne vise” – ističu u Levisu.

Ključne riječi

Komentara 24

ŠI
Šiljka
13:10 04.09.2010.

Nema savršenih hlača ako je tijelo zapušteno, samo bacaju novce!

21
21Century
13:26 04.09.2010.

Imas pravo Siljka, Kad kazu \"jace\", vecinom je to samo salo koje tuzno visi, a onda ga maskiraju svakakvim glupostima...

SC
scary
11:33 04.09.2010.

pa za 800 kn i ima da su savršene, sa ugrađenim mini barom, TV-om i klima uređajem :)

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije