Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 60
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
u 38 zemalja

Hrvati dio najveće europske rekreacije

foto move week
Foto: PR FOTO
1/2
08.09.2015.
u 10:59

Središnje MoveWeek aktivnosti ove se godine održavaju između 19. i 27. rujna.

NowWeMove je najveća europska kampanja promocije tjelesne aktivnosti i zdravlja koja traje do 2020. godine. MOVE Week je središnje događanje i vrhunac NowWeMove kampanje koja se od 2012. održava svake godine u rujnu ili listopadu u 38 zemalja Europe.

Broj uključenih ljudi u aktivnostima diljem Europe iz godine u godinu raste. Tako je u 2014. godini u 38 zemalja bilo uključeno preko milijun ljudi, a u Hrvatskoj je taj tjedan bilo aktivno više od 12 tisuća ljudi.

Organizatori i koordinatori NowWeMove kampanje i Move Week-a na europskoj razini su ISCA (International Sport and Culture Association) i ECF (European Cyclists' Federation) uz finacijsku podršku Europske unije. U Hrvatskoj Move week koordiniraju Zavod za javno zdravstvo Međimurske županije, Zagrebački savez sportske rekreacije Sport za sve, Zavod za javno zdravstvo Karlovačke županije te Rekreacija.hr kao ključni Move agent i pokretač aktivnosti na području cijele Hrvatske.

Središnje MoveWeek aktivnosti ove se godine održavaju između 19. i 27. rujna.

Glavno sportsko-rekreativno događanje s kojim se otvara Move week u Hrvatskoj su besplatne sportske radionice „Pokret za radost“ u organizaciji portala Rekreacija.hr i Coca-Cole u Hrvatskoj. Radionice će se održati u subotu, 19. rujna u kampusu Kineziološkoga fakulteta u Zagrebu od 9.30 do 19 sati.

Posjetitelje očekuje besplatni sportsko-rekreativni sadržaj kroz 27 različitih sportskih radionica. Radionice će biti podijeljene u 3 podija: fitnes, borilačke vještine i plesni podij.

Različitost sadržaja će vas oduševiti. Bit će tu joge, tai-chija, skakanja na mini trampolinima, zumbanja, swing-anja, atraktivnih sportova poput trbušnog plesa i pole dancea, pa do onih nešto “egzotičnijih” kao što su Kuk Sul Do, Yiguan ili Kali, a moći ćete i zaplesati sambu u ritmu brazilskih karnevala. I to je samo dio šarolike ponude...

Svi sudionici sudjelovanjem na minimalno jednoj radionici dobivaju na poklon majicu, a za sudjelovanje na više od dvije radionice posjetitelje očekuju vrijedne nagrade. Prijave na besplatne radionice su u tijeku i svi zainteresirani se mogu prijaviti na web adresi www.rekreacija.hr/radionice.

>> Najveća Move Week biciklijada do sada

>> Igrati su se zaboravili i klinci, ali i njihovi roditelji

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije