Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Na Jarunu

Najveća Move Week biciklijada do sada

biciklijada
Foto: Point Shopping Center
1/5
04.10.2014.
u 19:03

Više od 100 biciklista vozilo 10-kilometarsku rutu oko Jarunskog jezera; kao dio europskog pokreta MOVE Week promoviran zdrav život u Europi; sudionici uživali u zabavnom programu i domjenku ispred Point shopping centra

Stotinjak biciklista svih uzrasta odvozio je danas najveću do sada MOVE Week biciklijadu oko Jarunskog jezera. Priliku da subotnje prijepodne provedu na otvorenom nisu propustile brojne zagrebačke obitelji, a posebice stanovnici Vrbana.

Među njima i braća Leon (7) i Lovro (9) koji su jutros putem i na biciklijadi odvozili ukupno 25 km. Na startu ispred Point shopping centra prijavljene bicikliste su zagrijali treneri Invictus fitnessa, a one najmlađe Bambi kids plesna skupina. U biciklijadi su sudjelovati mogli i oni bez vlastitog bicikla, jer je nextbike sve svoje bicikle davao u besplatan najam.  Da je doista jedino bitno sudjelovati (i to besplatno), pokazala je još jednom ova biciklijada, kojoj ideja nije stići na cilj prvi. Međutim, one koji su bili najbrži na prijavama, Point je nagradio vrijednim poklon bonovima, a nexbike za jesenje dane korisnim kišnim kabanicama i vaučerima za besplatan najam bicikala. Na cilju su svi dočekani jednako, zdravim i ukusnim domjenkom, svježim voćem i sokovima, koje je za njih pripremio Point shopping centar u suradnji s domaćim proizvođačima, obiteljskim poljoprivrednim gospodarstvima koji izlažu na aktualnim Pointovim Danima zdravlja (3.-5.10). Brojni su se sudionici prijavili za pohađanje besplatne škole bicikliranja.  Biciklijada se odvija drugu godinu za redom, kao dio europskog pokreta MOVE Week, najvećeg projekta promocije zdravog stila života u Europi, koji potiče sport i fizičku aktivnost.

Ove se godine MOVE Week obilježava od 29. rujna do 5. listopada u više od 30 europskih zemalja, a od prošle godine i u Hrvatskoj. Zacrtani cilj, kojem je pridonijela i današnja biciklijada, jest do 2020. godine povećati broj tjelesno aktivnih građana za 100 milijuna.  Organizatori ovogodišnje MOVE Week biciklijade su nextbike sustav javnih bicikala i Point Shopping Center, uz podršku Grada Zagreba, MUP-a, ŠRC Jarun te Udruge Moj bicikl i Udruge Sigurnost u prometu.  Više o tome kako je bilo pronađite na www.pointshoppingcenter.hr ili na Facebook stranicama Point Shopping Center i Nextbike Croatia.

>> Policajci biciklijadom promovirali zdrav način života

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije