Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 29
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
pogled u prošlost

Hoćete li oboljeti od dijabetesa, osteoporoze? Potražite odgovor u obiteljskom stablu

Obiteljsko stablo
Foto: Screenshot/Ebay
25.02.2014.
u 18:00

Važno je utvrditi za koje ste bolesti genetski predodređeni, kako biste poduzeli preventivne korake u dogovoru s liječnikom ili tretirali bolest u njenoj najranijoj fazi.

Od bake niste naslijedili samo plave oči i lijep osmijeh; možda ste naslijedili i sklonost hipertenziji, dijabetesu, osteoporozi ili Alzheimerovoj bolesti.

Većina bolesti u određenoj je mjeri nasljedna. Zato je važno utvrditi za koje ste bolesti genetski predodređeni da biste poduzeli preventivne postupke u dogovoru s liječnikom ili tretirali bolest u njenoj najranijoj fazi.

Razgovarajte otvoreno s rođacima o njihovim zdravstvenim problemima, kao što su rak, srčana oboljenja, depresija, problemi kod porođaja i alkoholizam.

Ispitajte baku i djeda s obje strane o zdravstvenim problemima njihovih roditelja, braće i sestara.

>>Drevni zlatni lijek iz Indije: Čarobna žličica praha brani žile i štiti od raka

Komentara 2

LA
Laura Anny
20:46 25.02.2014.

Semczuk se prezivala druga

ME
merdevina
20:09 25.02.2014.

Kako da to "izračunaju" stanovnici USA ili "zapadne" Europe u kojima je porast takvih bolesti dostigao 1000% u odnosu na prije 100 godina i koji su potekli od stabla u kojima nitko nije bio rizičan? Bit će da se tu tu ne radi o "genima" nego nečem sasvim drugom što danas "jeftino" kupujemo na "akcijama" u našim omiljenim trgovačkim centrima i dobivamo (između ostalog) putem "zdravih jaja" o kakvima je večernjak nedavno pisao a koje jamačno izazivaju nekontrolirane mutagene procese u našem tjelu a koje se mogu manifestirati ako ne na nama onda tek na našem potomstvu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije