Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PROMO

Gradovi u koje se vraća

Gradovi u koje se vraća
Foto: Turistička organizacija grada Novog Sada
1/10
PR
Autor
PR članak
16.11.2017.
u 15:15

Vidi Srbiju.. kad poželiš blagdansku čaroliju

NOVI SAD
Kažu da postoje dvije vrste ljudi: oni koji su zaljubljeni u Novi Sad i oni koji ga još uvijek nisu posjetili. Pozivamo vas da prve, blagdanske trenutke nadolazeće 2018. dočekate u Novom Sadu, proslavljajući dva Božića i dvije Nove godine. Doček Nove godine tradicionalno je postao mjesto susreta starih prijatelja rasutih po svijetu i mjesto novih susreta iz kojih se rađaju neka nova prijateljstva ili buduće ljubavi.

Foto: Turistička organizacija grada Novog Sada

Zato već sada svojim prijateljima zakažite susret u Novom Sadu na mjestima koja već znate ili koja želite upoznati i uživajte u zvucima glazbe Darka Rundeka, grupe S.A.R.S i Plavog orkestra. Tijekom prosinca i siječnja za mališane se organiziraju manifestacije koje obiluju kreativno-edukativnim i sportsko-rekreativnim programima. Za odrasle su rezervirani filmski i glazbeni događaji. Novosadski Trg slobode bit će „Novosadski Winterfest“ – mjesto na kojem ćete se moći ugrijati i pjesmom i hranom i divnim ambijentom, zapjevati, ponijeti suvenir, uživati u umjetnosti, kao i provozati se novosadskim centrom kočijama. Bajka se ovdje ne završava.

Fijaker vas može odvesti i do „Ledene šume“ čuvenog novosadskog Dunavskog parka, koji se pretvara u klizalište. Zato vas još jednom pozivamo da ove zime ne odolite Novogodišnjoj toplini ravničarskog grada, da dođete i zaljubite se u Novi Sad.
www.novisad.travel

BEOGRAD tijekom prosinca i siječnja odiše blagdanskom atmosferom. Tome doprinose osvijetljene gradske ulice i trgovi, ukrašene drvene kućice u kojima se prodaju tradicionalni novogodišnji proizvodi. Proslava Nove godine obično počinje u kafićima, restoranima i klubovima, i traje do ranih jutarnjih sati. Doček na gradskim ulicama i trgovima poseban je doživljaj, kada sa tisućama Beograđana i gostiju iz inozemstva možete uživati u veseloj atmosferi, uz koncerte i vatromet.

Foto: Turistička organizacija Beograda

Slavlje se nastavlja 1. siječnja, i to od ranih prijepodnevnih sati kada se na beogradskim ulicama organizira manifestacija „Ulica otvorenog srca“. Tog dana u karnevalskoj atmosferi odrasli čestitaju jedni drugima blagdane i piju kuhano vino, dok najmlađi uživaju u brojnim zabavnim programima za djecu. Manifestacija „Beogradska zima“ traje od 1. prosinca do kraja siječnja. Brojne manifestacije, zabavni i glazbeni programi i animacije namijenjeni su deci i starijoj populaciji, ali i svima onima koji su odlučili posjetiti Beograd.
www.tob.rs

NIŠ je grad u kojem svatko može naći dio za sebe, bilo u obilasku kulturno-povijesnih lokaliteta, čudesnoj, netaknutoj prirodi u okolici grada, gastronomskim specijalitetima ili „meraklijskom” duhu juga. Izreka koja najvjernije oslikava južnjački temperament kada je provod u pitanju je „Merak nema cijenu”, što znači da će Nišlije ostaviti i posljednji dinar u kavani ako ih ponese dobra glazba, društvo i atmosfera.

Foto: Turistička organizacija Niša

Niška kuhinja predstavlja neobičan spoj srpskih tradicionalnih jela i brojnih utjecaja, uglavnom naslijeđenih s Istoka. Kavanska tradicija u Nišu podrazumijeva lagano uživanje u brojnim mezetlucima i jelima koja se izmjenjuju za stolom. I zato je preporuka svima - ne pretjerujte s predjelom jer vas poslije toga čekaju tople motane pite i autentični specijaliteti u zemljanim posudama, poslastice sa prizvukom orijenta, domaća kava i sve to uz puno lokalnih vina s juga i dobre narodne glazbe.

Niš je grad burne povijesti i u svojim spomenicima i muzejima čuva dramatične činjenice iz svoje prošlosti. Od prapovijesti do danas, ovdje su utkane priče mnogih naroda, priče o usponima i padovima njihovih vladara; priče o vjeri, ljubavi i herojima.
www.visitnis.com

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?