Genijalan trik kako izbjeći vjetrove zbog graha! Evo što trebate napraviti s mahunarkama
Grah je odličan izvor bjelančevina, vitamina B, folne kiseline i vlakana, magnezija, željeza.
Komentari 28
Grah se domače da bi se lakše i ravnomjernije skuhao. A da bi manje prdila, Linda, ti vodu od kuhanja nakon 30 minuta promjeni, tj. procjedi grah i stavi novu vodu! Naravno, to sve pomaže da malo manje prdiš, odd graha se prdi i tu nema velike pomoći. Osim toga, da mi je vidjet mutavca koji ne jede grah, jer se boji kaj tu i tamo mora prdnut?!?!?!? Današnji novinari znaju sve o svemu. Linda je novinarka i zna sve o svemu, to sve je saznala na guglu od neke novinarke koja zna isto koliko i ona i prevela njezin članak bez sekunde istraživanja..... katastrofa!!!!
Jesti grah a ne prdeti to ti dodje kao svatovi bez glazbe(muzike).
DOBAR GRAH DALEKO SE ČUJE 😂
Potpuno je nejasno zašto se negativno piše o vjetrovima i zašto ih treba izbjeći. Zanemaruje se činjenica da se o vjetrovima piše i pozitivno jer imaju i pozitivno djelovanje na osobe koje vas okružuju. U Google ukucajte naslov: "Znanstvenici kažu da vam partner koji stalno pušta vjetrove može spasiti život". Kada to pročitate, možda će te imati sasvim drugačije razmišljanje ili spoznaju o koristi vjetrova.
Zasto bi izbjegli vjetar s Dinare nakon dobre porcije bazulja?To je prirodni proces.
Kad Kinezi ovo pročitaju počet će proizvoditi mini vjetroelektrane.
Mislim da tu nema pomoći....... Pr..eš i gotovo. Više puta, poželjno bez nekoga u blizini.
Spojevi se ne "rastvaraju" u vodi, nego se otapaju. Rastvaraju se pupovi, pupoljci i vrata (ali dvokrilna). Ima još bisera, ali ne ću dalje, neka se uče.
Nema boljeg osjecaja nego kad se nakon graha draufne.
Kakva glupost. Kao prvo, prdenje je zdravo, i čovjek kad može prdnuti treba biti sretan. Moj dida je kod svakog prdca imao poštapalicu "manje doktoru". I gušt je prdnuti. A fažol se navečer stavi močiti zato da omekša, a nea, a ne zato da sutra ne možeš prdnuti. A stavljati lovor u fažol, to mogu samo vlaji.
Jesti grah a ne prditi je kao biti Imoćanin a nemati Mercedes....
Grah iz ekološkog uzgoja, namočen prethodnu večer, rijetko pridonosi vjetrovima.
ja mogu potiho spustiti čak i u tramvaju prije izlaska na stanicu
Zakuhati dok proključa i zatim vodu zamijenti. I opet još jednom tako. Dakle dva puta proključanu vodu zamjeniti pa zatim normalno dalje kuhati. I ode Bura ...
OVO JE ČISTA BESMISLICA I NIJE ISTINA NIŠTA OD OVOGA! I dalje ćete imati problema s vjetrovima usprkos namakanju graha i bacanju te vode, a NEMOJTE NI SLUČAJNO U VODU U KOJOJ SE KUHA STAVLJATJ SODU BIKARBONU jer će se grah doslovno rastopiti u vodi u kojoj se kuha i nakon 15ak min kuhanja više nećete vidjeti nijedno čitavo zrno nego će se sve pretvoriti u gustu kašu. OVO JE DEFINITIVNO JEDNA OD NAJVEĆIH GLUPOSTI KOJE SAM PROČITAO!
Izbjeći vjetrove uopće nije cilj...
Ma espumisan je sasvim ok ako imate društvene obveze.
Ajde jos jedom prouci zasto se grah namace ili se nakon prokuhavanja baca prva voda...grah je otrovan pa se mora namakati ili prokuhati...nikakvo prdenje nije problem...to se ne moze sprijeciti...
Ja ga ispustim gdje god se nalazim,nekada gromoglasno a nekada gotovo bešumno. NIKADA nemojte zadržavati Prdež u sebi jer u tom slučaju on putuje po krvi sve do mozga i onda vi imate Smrdljive i Usrane Misli
Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.
Hvala večernjem na nevjerojatnom saznanju. S druge strane, bez obzira što moja žena grah namače od prethodne večeri, zatim stavlja lovor itd, na zadovoljstvo 'jačeg' dijela obitelji još uvijek ostane 'malo vitra' da se znade 'šta se danas jelo'.