Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 16
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PROMO

Gastronomska avantura po Kvarneru

Kvarner
Foto: Arsen Miletić
1/4
11.06.2024.
u 14:19

Dobrodošli na gastronomsku avanturu Kvarnera, regije koja osvaja srca putnika ne samo svojom netaknutom prirodom i kristalno čistim morem, već i bogatstvom svoje kulinarske scene. Od šarmantnih obala Opatijske rivijere do skrivenih dragulja Cresa i Lošinja te kroz urbanu pulsirajuću atmosferu Rijeke, Kvarner nudi izvanredno putovanje okusima koji će zadovoljiti i najistančanije nepce. Zaronimo zajedno u svijet mirisa, okusa i doživljaja koji čine srce i dušu Kvarnera.

Opatijska rivijera: Biser Jadrana u svim pogledima

Opatijska rivijera oduvijek je bila meka za sladokusce, pružajući bogatstvo kvarnerskih okusa s festivalskim notama čokolade i kave. Prošetajte Lungomareom i opatijskim ulicama te se prepustite vrhunskim jelima. Ovdje možete uživati u svježim i autohtonim delicijama poput divljih šparoga, kvarnerskih škampi i tartufa, koji se pretvaraju u umjetnička djela pod rukama lokalnih chefova. Osim toga, ne propustite posjetiti vrhunske restorane koji će vas oduševiti svojom kreativnošću i ljubavlju prema lokalnoj kuhinji.

Šparoge
Foto: Luka Tabako

Krk: Otkrijte okuse zlatnog otoka

Povezan Krčkim mostom, otok Krk je jedan od najposjećenijih otoka na Jadranu. Ovdje se prirodna ljepota, gastronomska raznolikost i kulturno nasljeđe stapaju u nezaboravno iskustvo. Okusite tradicionalne krčke specijalitete poput sušenog pršuta, tradicionalne tjestenine od šurlica s kvarnerskim škampima ili janjetinom pod pekom. Za desert, kušajte unikatno vino žlahtinu ili sladoled od žlahtine, jedinstveni podmorski pjenušac Valomet i upotpunite svoje gastronomske doživljaje s prekrasnim pogledima i aktivnostima na otvorenom.

Cres i Lošinj: Otkrijte kulinarska otočna blaga

Otoci Cres i Lošinj čine važan dio Kvarnerovog kulinarskog mozaika, obilježenog svježim i autentičnim okusima. Na ovim otocima, uživajte u svježim plodovima mora, kao što su lignje i riblji specijaliteti te najpoznatijim creskim specijalitetom – janjetinom. Osnova otočke kuhinje svakako su začini aromatičnog bilja i maslinovo ulje, a predjela uključuju domaći ovčji sir s pršutom i maslinama. Istražite male lokalne konobe i restorane koji će vas oduševiti autentičnim okusima Kvarnera.

Janjetina pod pekom
Foto: Frank Heuer

Uplovite u Riječke gastronomske luke

Rijeka, mozaik mora i gorja, nudi autentičnu kuhinju s talijanskim, austrijskim i mađarskim utjecajima. Isprobajte ribu i plodove mora, sezonsko povrće i voće te lokalna vina koja upotpunjuju vaš gastronomski doživljaj.
Projekt "Riječke gastronomske luke" nudi raznolike gastronomske doživljaje prilagođene različitim preferencijama gostiju. Bez obzira jeste li ljubitelj street food-a ili tražite ekskluzivna iskustva, Rijeka ima nešto za svakoga. Odaberite između obiteljskih luka, ribarskih luka, luka za vinske entuzijaste i mnogih drugih te uživajte u neponovljivim gastronomskim avanturama.

Cres
Foto: Frank Heuer

Kroz ove destinacije, Kvarner nudi ne samo kulinarske poslastice, već i pregršt prirodnih ljepota, što ga čini savršenim odredištem za gastronomske istraživače i ljubitelje mora, sunca i dobrog zalogaja.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije