Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Brzo i lako

Evo kako očistiti kalup za muffine i riješiti se zagorenih ostataka: Trebate samo dva proizvoda

Pixabay
02.08.2021.
u 09:30

Zagoreni ostaci, tvrdokorne mrlje... sve će nestati u trenu

Kalup za muffine je teško očistiti, pogotovo ako vam smjesa kapne na rubove, pa u pećnici zagori. No, portal Real Simple podijelio je jednostavan način čišćenja kalupa, a sve što vam je potrebno je malo sode bikarbone i deterdženta za pranje suđa.

Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva Celzijusa. U međuvremenu, pomiješajte 2 žlice sode bikarbone u vrču vruće vode, miješajući dok se soda bikarbona ne otopi.

Soda bikarbona može učiniti `čuda` no nemojte je koristiti za ovo...

1/6

Smjesu ulijte u kalupa za muffine, napunivši svaki kalup otprilike tri četvrtine pa pecite u pećnici oko 20 minuta.

Pričekajte dok se posuda za muffine ne ohladi da ju možete dirati, ali je još uvijek topla. Isperite je u sudoperu toplom vodom, a zatim dobro oribajte mekanom spužvom i deterdžentom za pranje suđa. Vrućina pećnice i para trebali su pomoći u otpuštanju zagorenih dijelova, pa bi se trebali lako odvojiti.

Policija savjetuje što morate učiniti da ne postanete žrtva provale!

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije