Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 7
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Na dohvat ruke

Evo kako možete riješiti probleme s koncentracijom, pamćenjem i glavoboljama

glavobolja
Foto: Shutterstock
26.05.2014.
u 17:55

Jabuke, koje zbog velikog sadržaja vitamina i minerala čine naš organizam zdravijim, odlična su hrana i za naš mozak

Zdrava hrana

Ono ste što jedete, a vaš mozak zaslužuje najkvalitetniju hranu. Jabuke, koje zbog velikog sadržaja vitamina i minerala čine naš organizam zdravijim, odlična su hrana i za naš mozak. U sastavu ovog voća nalazi se pektin, koji u želucu stvara osjećaj sitosti i povoljno djeluje na probavu. Uz to, jabuke sadrže i fruktozu, šećer koji zadovoljava želju za slatkim, a da pritom ne mijenja koncentraciju glukoze u krvi. Jabuka je odličan međuobrok koji vas definitivno neće uspavati, već će vaš um održati svježim.

Kvalitetna voda i zrak

Najbolje je piti oko 1,5 – 2 litre vode dnevno. Dovoljnu količinu vode, nažalost, unosi samo malen broj ljudi. Velik broj žena koje pate od glavobolje ne bi patile od ove smetnje da uzimaju dostatne količine vode

Redovito kretanje

Foto: Duško Jaramaz/PIXSELL

Foto: Duško Jaramaz/Pixsell

Brzo hodanje može puno učiniti i za zdravlje i za dobro raspoloženje. Između ostalog, hodanje povećava kapacitet pluća i pospješuje protok kisika organizmom, povećava srčani kapacitet i stabilizira krvni tlak, povećava masu, snagu, izdržljivost i pokretljivost mišićnog tkiva, opušta, štiti od pogubnog djelovanja svakodnevnoga stresa i čini nas generalno zadovoljnijima.

>>Ako imate problema s koncentracijom, možda je u ovome problem

>>Imate li ove simptome? Možda imate sindrom kroničnog umora

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije