Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 134
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NAJLUĐA NOĆ

Evo gdje sve možete dočekati Novu godinu na kontinentu

Doček
Foto: Borna Filić/PIXSELL
1/4
30.12.2016.
u 10:16

U hladnu Dravu bacit će se “Osječki čovjek tuljan” sa svojim prijateljima, a oni koji im se ne usude pridružiti, mogu ih podržati gromoglasnim pljeskom

Kakav je prvi dan Nove godine, takva će biti i cijela godina. Narodnu poslovicu mnogi su odlučili poslušati i pobrinuti se da im ispraćaj Stare godine ostane u sjećanju za čitav život.

Bez obzira želite li Novu dočekati u krugu najbližih prijatelja, obitelji ili među masom sugrađana na ulicama i trgovima gradova, među raznovrsnom ponudom ima se što za birati. U kontinentalnim gradovima na glavnim će trgovima zapjevati eminentni izvođači, pa se zabava očekuje bez obzira u kojem gradu bili.

U Zagrebu se tradicionalno Nova čeka na Trgu bana Jelačića, uz vatromet i zdravicu u ponoć. No pobrinuli su se organizatori Adventa u Zagrebu da gotovo svaka lokacija ima svoj doček. Klizat će se moći u Ledenom parku, a najluđa noć u godini moći će se provesti i uz pogled s vidikovca postavljenog pored velikog klizališta. Prošećete li se do Strossmayerovog trga pa potom do Zrinjevca, zabavit ćete se uz DJ-e te razne bendove koji će izvoditi svevremenske plesne hitove. Slavit će se na Europskom trgu, Strossmayerovom šetalištu, u Martićevoj i Kurelčevoj, ali i na platou ispred Muzeja suvremene umjetnosti na Novom Adventu.

Za bogat program pobrinuli su se i u gradovima Zagrebačke županije. Već tradicionalno u Samoboru posjetitelje očekuje dvostruki doček Nove godine na glavnom gradskom trgu. Novogodišnji doček za djecu počinje već od 10 sati, a najmlađe posjetitelje očekuje raznolik program kroz razne radionice. Večernja zabava počinje u 22 sata u ritmu valcera, a svi posjetitelji moći će uživati u besplatnom kuhanom vinu i kobasicama. Valcer će se u ponoć plesati u Vrbovcu, a dječji doček, no onaj u 18 sati, planiraju i u Velikoj Gorici. Na Trgu Stjepana Radića najmlađe će dočekati Djed Božićnjak te znanstveno-edukativne radionice. U Jastrebarskom će se glazbeni program odvijati na pozornici pod kupolom te na klizalištu na Strossmayerovom trgu. Program počinje u 21.30 sati otvaranjem igri na ledu uz bogatu ugostiteljsku ponudu.

Jedini podnevni doček Nove Godine u Zagorju je u Mariji Bistrici, na Trgu Ivana Pavla II, i to po uzoru na Fužine gdje je doček po danu posebna atrakcija. Ove je godine na dočeku u podne i izvlačenje bistričke božićne tombole, čija je glavna nagrada automobil.

Turistička zajednica Grada Krapine već tradicionalno za svoje Krapinčane i goste priprema doček na otvorenome. Lokacija je Trg Ljudevita Gaja, a za ugrijavanje tamo je raznovrsna ugostiteljska te vatromet u ponoć. Doček u Krapini na trgu ima tradiciju dugu deset godina, a ovisno o vremenu okupi se do 2.000 ljudi. Na središnjem zabočkom trgu – Trgu Ksavera Šandora Gjalskog - po prvi puta u 2017. godinu ući će u grijanom šatoru. Unutar šatora bit će organizirana prigodna ponuda hrane i pića, poput čaja, kuhanog vina, fritula i kobasica.

Nova godina će se u Osijeku i ove godine tradicionalno dočekati na glavnom gradskom trgu, Trgu Ante Starčevića. Po već isprobanom receptu, naravno. Bit će tu malo glazbe uživo, malo puštanja najvećih hitova, a sve će začiniti valcer “Na lijepom plavom Dunavu” točno u ponoć. Organiziran je doček i u sklopu “Adventa u Tvrđi” u okruženju božićnog sela, uz ponudu domaćih gastrodelicija poput gulaša u kruhu, kobasica, slasnih slanih slavonskih lepinja langošica ili "kolača dimnjaka". Doček počinje već u podne tradicionalnim kupanjem u Dravi u Zimskoj luci.

U hladnu rijeku bacit će se “Osječki čovjek tuljan” sa svojim prijateljima, a oni koji im se ne usude pridružiti, mogu ih podržati gromoglasnim pljeskom. Oni koji žele savršenu frizuru za tu večer, mogu se pridružiti akciji “Na Silvestrovo u tramvaj uskoči i zablistaj u Novogodišnjoj noći”. Od 19 do 21 sat na Trgu Ante Starčevića u tramvaju će građane uređivati iskusne ruke gradskih frizera. Diljem Baranje dočeci se organiziraju u raznim kulturnim centrima, vatrogasnim domovima, obiteljskim gospodarstvima, no pojedini su gradovi odlučili se za slavlja na otvorenom. Poput Belog Manastira, u kojem prigodni program organiziraju na Trgu slobode.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije