Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 142
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
žene, oprez!

Dugotrajno sjedenje na biciklu ugrožava vaše genitalije

Bicikl
30.04.2012.
u 13:11

Rješnje ipak postoji! Stručnjaci savjetuju da potražite šira i udobnija sjedala

Ako djevojke ili žene predugo sjede na biciklu, može im se ugroziti reproduktivno zdravlje, pokazala je nedavna britanska studija objavljena u The Journal of Sexual Medicine. Sve veći broj ljudi koristi svoje bicikle kao prijevozno sredstvo do posla, no stručnjaci upozoravaju da je pri tome važno izabrati dobro sjedalo.

I prijašnje su studije otkrile da produljeno vrijeme vožnje u muškaraca može voditi erektilnoj disfunkciji, a sada su se znanstvenici pozabavili i ženama te otkrili da one mogu izgubiti osjećaj u svojim genitalijama ako sjede na pretvrdom sjedalu.

Istraživanje je obuhvatilo žene koje voze najmanje 15 kilometara tjedno. Te žene žalile su se da su ponekad osjetile bol i ukočenost u predjelu zdjelice. Znanstvenici su otkrili i da su žene koje su svoj upravljač podesile niže nego sjedalo češće imale veći pritisak na meko tkivo jer su se više morale naginjati prema naprijed.

Kako biste što manje pritiskali krvne žile i vene u tom području, stručnjaci preporučuju nabaviti specijalne navlake za sjedalo ili pri kupnji birati sjedala "bez nosa".

 

Komentara 4

Avatar messerschmidt
messerschmidt
14:42 30.04.2012.

Zašto onda najskuplji bicikli imaju uska sjedala?

PE
Pegaz
15:06 30.04.2012.

Mozda je globalni cilj unistiti reproduktivnu moc pa ne biraju podrucja i sredstva.

Avatar flegmatik
flegmatik
18:28 30.04.2012.

\"prijašnje su studije otkrile da produljeno vrijeme vožnje u muškaraca može voditi erektilnoj disfunkciji, ...\" Uh, uh! Prodajem mountain bike, alu-okivr, Shimano disk kocnice, Shimano mijenjac sa 27 brzina. Nije puno presla.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije