Naslovnica Lifestyle Putovanja

Dubrovački gradonačelnik za Telegraph: Drastično ćemo srezati broj turista!

Trenutno se na zidine pušta 8.000 turista dnevno, no prema preporuci UNESCO-a ta će se brojka spustiti na 4.000
12. kolovoza 2017. u 09:44 6 komentara 915 prikaza
Dubrovnik
Foto: Željko Lukunić/PIXSELL

Dubrovnik će drastično srezati broj posjetitelja na dubrovačkim zidinama u iduće dvije godine kako bi spriječili moguće štete zbog prenapučenosti, otkrio je za britanski Telegraph gradonačelnik Dubrovnika Mato Franković.

TKO TO MOŽE PLATIT? Za dvije kave 38 kuna, ali želi li gost uz to i vodu, mora si je sam otići natočiti u WC

Trenutno se na zidine pušta 8.000 turista dnevno, no prema preporuci UNESCO-a ta će se brojka spustiti na 4.000. Franković pojašnjava da će se time omogućiti i kvalitetniji posjet popularnim zidinama jer će ih tako turisti moći bolje doživjeti.

Dubrovnik
1 / 12
Stradun ljeti postaje prava modna pista.

Gradske vlasti razmišljaju i o zabrani pristajanja prevelikog broja kruzera zbog velikih gužvi koje nastaju u gradu.

– Nisam ovdje da usrećujem ljude nego da poboljšam kvalitetu života u gradu. Neke od kruzerskih tvrtki neće se složiti sa mnom, no glavni cilj je osigurati kvalitetu za turiste, a ne možemo to učiniti ako se nastavi ova situacija – kaže Franković.

– Izgubit ćemo puno novca u iduće dvije godine, u pitanju su milijuni eura, ali u budućnosti ćemo zaraditi puno više. Zaslužujemo biti top destinacija po kvaliteti – dodaje on.

Plan grada je premjestiti pristanište za kruzere dva kilometra od staroga grada. U 2016. godini u luku je uplovilo 529 kruzera s 799.916 putnika. 

Kuća Slavice Ecclestone u izgradnji USRED SEZONE Pogledajte kako napreduju radovi na kući Slavice Ecclestone u Zatonu Zgodne djevojke u Dubrovniku Privlačile pažnju U izazovnim badićima zgodne djevojke veselo pozirale prijatelju Restoran Dubravka RESTORAN DUBRAVKA Sve je opušteno, imate osjećaj da ste kod kuće

 

VIP izdvaja za Vas

  • cigrovski.darko:

    Povečati broj na 10 000 i dignuti cijenu 100% pa više štete rade kiše i oluje nek ljudski faktor, a Euro sve lijeći, Pustite Unesko on ionako ničemu ne služi osim da njihovi zarađuju.

  • etrao:

    Zabraniti uopce dolazak kruzera!

  • toljaga22:

    ma da duplo manje love u kasi, mozes mislit.