Naslovnica Lifestyle Ljubav & veze

Drastičan pad libida: Tehnologija uzrok zašto sve rjeđe biramo seks

Znanstvenici kažu da porast razine seksualne frustracije "zaslužuje zabrinutost", dodajući da je redovita seksualna aktivnost ključna za poboljšanje zdravlja.
09. svibnja 2019. u 22:33 1 komentara 1425 prikaza
Foto: Shutterstock
Pogledajte galeriju 1/9

Modernizacija i tehnologija učinila je da partnere mnogi traže na internetu, odnosno, nađu nekoga s par klikova mišem.

ispričao se Pripit muškarac s Tindera pomislio da je stjuardesa, njihov razgovor nasmijao je Twitter

I dok su mnogi smatrali kako će to pomoći održavanju i procvjetu ljubavnih veza, čini se kako se dogodilo upravo suprotno.

Od 2001. gdine nešto manje od polovice Britanaca vode ljubav tek jednom tjedno, poražavajući su podaci istraživanja koje je pokazalo i da je digitalno doba "krivac" za nedostatak intimnijih odnosa. Umjesto da se posvete jedno drugom, parovi radije gledaju filmove, provode vrijeme na društvenim mrežama i raznim platformama za upoznavanje i stranicama koje nude pornografske sadržaje. Sve to utječe na to da se partneri manje posvećuju jedno drugom. 

par u kadi ljubav ili...? Ako odgovorite na bilo koje od ovih pitanja negativno, vaša veza je na klimavim nogama

Istraživači iz Londonske škole za higijenu i tropsku medicinu analizirali su podatke od 34.000 muškaraca i žena u dobi od 16 do 44 godine koji su ispunjavali anketu o svom seksualnom životu tijekom 1991., 2001. i 2012. godin, a rezultati su objavljeni u časopisu British Medical Journal.

Polovica ispitanih žena i gotovo dvije trećine muškaraca izjavilo je da bi željeli imati više seksa. Znanstvenici kažu da porast razine seksualne frustracije "zaslužuje zabrinutost", dodajući da je redovita seksualna aktivnost ključna za poboljšanje zdravlja. 

U 2012. godini svaka treća osoba je izjavila da nije imala spolni odnos u posljednjih mjesec dana, u usporedbi s prosječno manje od jedne četiri desetljeća ranije.

prevara obuzela ga krivnja 'Otišao je s prijateljima na odmor, a nakon povratka jedva me je mogao pogledao u oči'

Pogledajte i video Simptomi raka testisa koje ne treba ignorirati

 

 

 

 

 

POSLOVNA RJEŠENJA
Pogledajte kako je karlovački slatkovodni akvarij postao primjer uspješnog poslovanja

A1 izdvaja za Vas