Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 194
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Majstorica za vučena tijesta

Doris Pinčić i njezin recept za burek za početnike najviše ste čitali, a jeste li ga isprobali? Stvarno je dobar!

Doris Pinčić/Instagram
19.03.2023.
u 07:06

Prvo treba stoički podnijeti desetak propalih pokušaja dok ne savladate vještinu razvlačenja tijesta, a kad se to dogodi, neće vam trebati više od pet minuta, tvrdi vješta kuharica Doris Pinčić.

Razvlačenje kora za pite vještina je za koju većina smatra da ju je nemoguće savladati, prije svega jer ćete teško dobiti recept s precizno navedenim količinama – glavni sastojci su upornost i strpljenje! Prošle godine ovo je bio jedan od najčitanijih tekstova s uputama za razvlačenje tijesta jer ako to radi Doris Pinčić, mora biti dobro! Zabavite se ponovo u kuhinji uz recept svima omiljene voditeljice.

Foto: Doris Pinčić/Instagram

Burek sa sirom

Sastojci za tijesto:

  • 500 g brašna za burek
  • malo mlake vode
  • malo soli
  • malo ulja
  • 1 žlica octa (mene je moja baka naučila da tako kore manje pucaju)

Za nadjev:

  • svježi sir
  • domaće vrhnje
  • sol

Priprema:

Sastojke za tijesto dobro umijesite, natopite uljem i ostavite da se tijesto odmori (ovo je jako važan korak: neka stoji barem pola sata, i to prekriveno plastičnom folijom da se ne napravi korica jer onda ništa od razvlačenja). Stol prekrijte dobrim stolnjakom, malo ga pobrašnite i počnite se igrati s tijestom. Od sredine prema van malo-pomalo razvlačite kore. Ako i nastane koja rupica, ništa strašno. Ovdje igra metoda pokušaja, pogrešaka i strpljenja. I ja sam barem 10 puta bacila dok nisam napravila savršeno tanke kore. Jednom kad savladate, trebat će vam pet minuta za cijeli stol. Kad ste gotovi s tijestom, pomiješajte sir, vrhnje i sol za nadjev pa ga rasporedite po korama. Uz pomoć stolnjaka motate duge zmijice koje onda rolate u krug i slažete jednu pored druge u pleh. Kad je pleh pun, sve ide na pečenje, temperatura ovisi o tome kakva vam je pećnica. Kod mene se peče 30-ak minuta na 200 stupnjeva.

Foto: Doris Pinčić/Instagram
Foto: Doris Pinčić/Instagram
Foto: Doris Pinčić/Instagram

Ključne riječi

Komentara 9

DU
Deleted user
17:36 19.03.2023.

Burek je sa mesom ,ovo je sirnica . Za ovakav propust u Bosni reagira Visoki predstavnik i oglasi se američka ambasada.

Avatar Ginomo1878
Ginomo1878
17:35 19.03.2023.

Reklama za "brašno za burek".

Avatar ucjena
ucjena
17:17 19.03.2023.

Ovo je zvrk, a da ti napraviš burek, malo sutra, i bure je sa mesom,,

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije