Naslovnica Lifestyle Zdravlje

Dolazite u napast staviti ljekovito ulje čajevca u vaginu? Ovo morate znati....

Preporučuje se i staviti nekoliko kapi ulja čajevca u kupku s morskom soli nakon vaginalnog poroda kako bi se ubrzao proces zarastanja tkiva.
20. travnja 2017. u 19:45 4 komentara 2097 prikaza
Eterično ulje čajevca
Foto: Shutterstock
Pogledajte galeriju 1/3

Antiseptička i antibakterijska svojstva eteričnog ulja čajevca od davnina se koriste u tradicionalnoj medicini.

Antivirusna, antibakterijska i antifungalna svojstva ulja čajevca odnose se na velik broj virusa, bakterija i gljivica. Razne kliničke studije dokazale su djelotvornost čajevca kod blagog do srednje teškog oblika akni. Dokazi iz narodne medicine također su brojni. Danas postoji niz kozmetičkih proizvoda sa sadržajem ulja čajevca. U fitoaromaterapeutskim tretmanima eterično ulje čajevca koristi se kod svih oblika dišnih infekcija, infektivne upale crijeva, urogenitalnih infekcija, kožnih infekcija, akni, imunodepresije i općeg umora te kao preventiva od oštećenja kože kod terapije zračenjem.

Preporučuje se i staviti nekoliko kapi ulja čajevca u kupku s morskom soli nakon vaginalnog poroda kako bi se ubrzao proces zarastanja tkiva.

crveni luk SADIK SADIKOVIĆ Prirodni recepti legendarnog travara: Evo zašto biste trebali luk pomiješati sa žlicom meda Bol u prsima, žgaravica, bol, muškarac 'kad zapeče' Tri jednostavna načina da se riješite žgaravice komarac prirodni lijekovi Evo zašto biste trebali staviti med na mjesto uboda komarca

No, jedno treba imati na umu. Kao i druga eterična ulja, čajevac može izazvati iritaciju kože i sluznica kod nanošenja koncentriranog pripravka. Uneseno oralnim putem u velikim dozama ulje je toksično.

Često se kombinira s esencijalnim uljem lavande koja ima neka zajednička svojstva.

Ne u "zdravu" vaginu 

Vagina ima delikatan balans bakterija i sekreta koji čuvaju sluznicu od raznih bakterija i infekcija. Ulje čajveca ima antibakteriujska, antivirusna, antigljivična, antiseptička svojstva, no  jako je opasno koristiti ga u nerazrijeđenom obliku. 

Zbog narušavanje PH ravnoteže u rodnici, dolazi do sve češćih spolno prenosivih bolesti i širenja bakterija jer rodnica ostaje "nezaštićena". Stoga je sasvim nepotrebno stavljati ulje čajevca u vaginu samo kako bi preventirali nastanak neke bolesti ili infekcije, tvrdi za Metro ginekologinja Shazia Malik. 

 

Elipso

  • senkop:

    Ljudi, imamo novinara godine, a i urednika također. Snimite ovaj članak prije nego što ga izbrišu.

  • Puflec:

    ne postoje riječi.......

  • Sunčica11:

    ova Linda je... cudo