Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
završila na operaciji

Doktori ju uvjeravali da je alergična, a iz nosa joj curila moždana tekućina

Kandi Jackson
Foto: Screenshot/YouTube
1/2
10.05.2018.
u 14:36

Bila je to više ni manje moždana tekućina (likvor) koja štiti mozak od oštećenja. Brzom reakcijom kirurzi su sanirali štetu na membrani

Kandi Jackson, 52-godišnjakinji iz Nebraske počeo je curiti nos, a prije dvije godine stanje se pogoršalo - curio je još više. Razlog je bila prometna nesreća koju je doživjela još 2013. godine, ali doktori su ju uvjeravali da se radi o alergiji. Tekućina iz nosa nije samo izlazila, već se i slijevala u grlo. Glava ju je boljela sve češće. Ipak, svaki dan je odradila što je imala, kuhala, igrala se s unucima,  prenosi Daily Mail priču o ovoj Amerikanki koja je zbog pogreške doktora skoro teško stradala.

Unatoč tome što su je uvjeravali da je alergična, nikad joj nisu rekli na što točno, a njoj je svakim danom bilo sve lošije

Postala je depresivna, razmišljala o samoubojstvu, ali tada odlučila posjetiti specijalisticu, dr. Christine Barnes kojoj je poručila da neće izaći dok joj ne pomogne da se riješi problem. Barnes joj je pomogla tako što je provjerila uzorak tekućine koja je curila iz nosa da bi došla do zapanjujućeg saznanja - bila je to više ni manje moždana tekućina (likvor) koja štiti mozak od oštećenja. Brzom reakcijom kirurzi su sanirali štetu na membrani.

Da nije otišla specijalistu, bila bi u opasnosti od razvoja meningitisa, infekcije mozga i spinalne tekućine što može uzrokovati trajno oštećenje mozga u vrlo kratkom periodu.

- Već sam izgubila osjet mirisa, a u ustima mi je, zapravo na stražnjem dijelu grla, konstantno bio okus soli', rekla je Jackson, koja se prisjetila lošeg razdoblja nakon prometne nesreće do operacije.

- Bila sam skroz zdrava prije prometne nesreće. Radila sam kao vozač, ali sam nakon traume morala prestati raditi, počele su toliko jake glavobolje da sam imala osjećaj kao da me netko udara čekićem po glavi. Moje tijelo se mijenjalo, moj način života se mijenjao. Nisam mogla spavati, nisam mogla mirisati i stalno sam morala nositi kutiju maramica sa sobom, nos je stalno curio. Prestala sam izlaziti s mužem. Živjela sam poput šišmiša u špilji, vukla sam se kao zombi kroz život, rekla je za Jackson koja je sada napokon sretna. 

- Sada se osjećam sjajno. Curenje mi je zaustavilo život na pet godina pa se sada pokušavam vratiti u svoj redoviti raspored - zaključila  je Jackson. 

Ključne riječi

Komentara 2

VO
vorda400
19:37 10.05.2018.

A što reći Amerika

Avatar Zgubider.
Zgubider.
16:27 10.05.2018.

Doktorica je 100% za vrijeme operacije napušena, zjenice su joj ogromne…

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije