Naslovnica Lifestyle Zdravlje

Do koje godine je najbolje da se žena odluči na trudnoću?

82 posto žena u dobi od 35 do 39 godina, a koje imaju spolne odnose dvaput tjedno, uspijevaju začeti dijete unutar godine dana.
18. studenoga 2018. u 18:04 37 komentara 35505 prikaza
Trudnoća
Foto: Getty Images

Žene sve više odgađaju majčinstvo pa se za najvažniju ulogu u životu odlučuju sve kasnije.

Trudnica `gdje je nestao čovjek` Nije htio ustupiti mjesto trudnici u prepunom autobusu, njena reakcija oduševila je mnoge

Žene se rađaju sa oko dva milijuna jajnih stanica, a do dobi od 37, ostanu u prosjeku s njih oko 25 tisuća. Stručnjaci savjetuju kako je, gledajući najvišu razinu ženine plodnosti, najbojle da ostvari trudnoću u dobi od 21 do 28 godina, piše Metro.

Podaci iz 2016., pokazuju kako gotovo više od polovice žena u dobi od 30 godina, u 2016. godini, nije postala majka, podaci su ONS-a.

Iako se liječnici upozoravaju kako se smanjuje mogućnost začeća nakon ženine tridesete godine, rezultati istraživanja, čiji su rezultati objavljeni u časopisu Obstetrics & Gynecology, pokazuju kako 82 posto žena u dobi od 35 do 39 godina, a koje imaju spolne odnose dvaput tjedno, uspijevaju začeti dijete unutar godine dana. 

vrtić kakva domišljatost Rekli im u vrtiću da bi kćer trebali odijevati u odjeću za djevojčice. Njihov potez oduševio je internet

Nešto mlađe žene, one u dobi od 27 do 34 godine, imaju tek nešto bolji postotak uspješnosti ostvarenja trudnoće - 86.

Žene koje imaju odnose tijekom plodnih dana, a u dobi su od 35 do 40 godina, u 78% slučajeva ostvare trudnoću unutar razdoblja od godine dana, dok njih 84 posto u godinu dana zatrudne ako su u dobi od 20 do 34 godine. 

Pogledajte i video Voće koje bi dijabetičari trebali jesti

 

NOVA KOLEKCIJA
Globalno popularna serija Igra prijestolja je završila, no čini se da je njezin utjecaj na modu itekako prisutan
 • Deleted user:

  Rađala sam između 29 i 38 godine života, uvijek sam zatrudnila unutar mjesec - dva dana i imala uredne trudnoće i rodila zdravu djecu. Kao i sve moje prijateljice.

 • bljak007:

  Do one godine kad osjeti da je psihički spremna biti i postati majka.

 • Avatar magarac.joVo adminovbrat
  magarac.joVo adminovbrat:

  Voće treba brati kada je zrelo... tako i žene trebaju rađati kada su u najvećoj snazi, ako razumijete...ne može se žena od 40 g noću dizati zbog djeteta s takvom lakoćom kao 25 godišnjakinja....da ne govorim o tomu da razmišljaš ... prikaži još! jel to djetetova baka ili mater... ideš na roditeljski nekom 17 godišnjaku a imaš 60 godina.... mladi djedovi i bake mogu puno pomoći, stari baš i ne... nemaju živaca ni snage....