Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 74
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
vršnjački utjecaj

Djevojčice na udaru prijateljica više nego magazina i TV-a

mladi
Željko Mršić/Pixsell
03.02.2013.
u 11:00

Djevojčice su manje pod utjecajem onoga što vide u medijima a više pod utjecajem okoline

Prijateljice imaju veći utjecaj na sliku koje tinejdžerke stvaraju o samima sebi, nego fotošopirani modeli iz časopisa ili s TV-a, zaključilo je voditelj istraživanja Christopher Ferguson sa A&M sveučilišta u Texasu, piše Daily Mail

U istraživanju u kojem su sudjelovale 273 mlade djevojke između deset i 17 godina, pokušalo se odgovoriti na pitanje jesu li djevojčice više pod utjecajem vršnjaka ili medija, te se pratio razvoj poremećaja prehrane i koliko im je zadovoljstvo životom.

Pokazalo se da mediji nisu imali utjecaja na nezadovoljstvo djevojčica za razliku od dugoročnog efekta vršnjaka/inja, ali i to da društvene mreže poput Twittera i Facebooka postaju borbena arena i potiču na vršnjačku konkurenciju.

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije