Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 170
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
pronašla način

Djevojčica oduševila odgovorom na matematičko pitanje: 'Vidi se da logički razmišlja'

shutterstock
03.12.2020.
u 15:30

Umjesto da pitanje ostavi praznim i potencijalno izgubi bodove, ova domišljata djevojčica osmislila je zanimljiv odgovor

Na društvenim mrežama često su se dijelili načini na koji su djeca odgovarala na svoja pitanja na ispitu. Iako je većina njih nasmijala ljude, nekolicina ih je svojom domišljatošću oduševila. Tako je i jedna djevojčica 4. razreda osnovne škole oduševila svojim odgovorom na jedno matematičko pitanje, kako prenosi The Sun.

Naizgled jednostavan, no ipak ga mnogi riješe krivo: Pokušajte riješiti ovaj matematički zadatak:

1/2

Zadatak je glasio: ‘Napišite sedmeroznamenkasti broj koji ima znamenku 6 na mjestu desettisućice. 

Foto: Reddit

Umjesto da pitanje ostavi praznim i potencijalno izgubi bodove, ova domišljata djevojčica osmislila je zanimljiv odgovor. Napisala je broj 6.666.666, što tehnički nije pogrešno, a i pokazuje da zna razmišljati izvan okvira.

Njezin odgovor podijeljen je na društvenoj mreži Reddit, gdje je izazvala pozitivnu reakciju među korisnicima. Mnogi su je pohvalili na logičkom razmišljanju, ali i otkrili da vjeruju da ima blistavu budućnost ispred sebe.

Bez struganja otopite led sa stakla u nekoliko sekundi:

Komentara 1

Avatar Idler
Idler
21:00 03.12.2020.

Pametna deklica 😁

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije