Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 181
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Vrijeme je za promjene

Dizajneri interijera otkrivaju: Ove stvari pod hitno izbacite iz spavaće sobe

Shutterstock
10.08.2020.
u 13:30

Televizoru, radnom stolu i papirima, kao i ukrasima s puno citata mjesto je negdje drugdje.

Svatko ima neku svoju ideju i viziju kako bi spavaća soba trebala izgledati, ali neke stvari i trendovi mogu vašu sobu zatrpati i učiniti neurednom i nimalo ugodnom za boravak. 

Dizajneri interijera otkrili su za Insider kojih stvari biste se pod hitno trebali riješiti iz spavaće sobe.

Puno jastuka
Iako su odličan rekvizit za vizualno povećanje kreveta, previše jastuka može učiniti sobu neurednom, tvrdi Jody Wallace, vlasnica i dizajnerica u Greylyn Wayne Home Staging & Interior Design. Dodala je i da, što više jastuka imate, to vam treba više vremena da raspremite i složite krevet. Kako bi on i dalje izgledao uredno, možete staviti tri jastuka - dva koja koristite za spavanje i jedan dodatni za ukras.

Biljke na prozoru
Riješite se svih malih biljaka koje držite na prozorskoj dasci. "Nekoliko stvari na prozoru i već izgleda zatrpano. Radije uzmite biljke koje mogu visiti na stropu u posudama", rekla je Wallace i preporučila da u spavaćoj sobi imate samo dvije manje biljke.

Premali tepih
Mit je da će mali tepisi učiniti sobu većom, tvrdi Sara Beverin, dizajnerica u Interior Marketing Group. "Trebate uzeti veliki tepih koji će pristajati u vašu sobu i odgovarati veličini prostora."

Pogledajte novu epizodu podcasta Večernjeg u kojoj je gostovao Dino Rađa:

Ukrasi na zidu
"Ukrase na zidu svedite na minimum, pogotovo ako se radi o slikama ili naljepnicama s citatima. Kada sve po sebi ima citate naš mozak se ne može koncentrirati na neke druge stvari već svaki put pročita to što piše", rekla je Wallace i savjetovala da na zidovima držite nekoliko fotografija i ogledalo.

Kućni ured
Radni stol, papiri, dokumenti i kalendari s obavezama pripadaju negdje drugdje, tvrdi Beverin. "Nećete se dobro naspavati ako je prva stvar koju vidite kada uđete u sobu hrpa papira i popis obaveza. Spavaća soba je mjesto za opuštanje i odmor." Ako već nemate gdje drugdje postaviti kućni ured, trudite se da sve papire i stvari vezane za posao pospremate u ladice kada ste gotovi.

Televizor
Televizoru je mjesto u dnevnom boravku, tvrdi Wallace. Iako neki vole pogledati omiljenu seriju ili film prije spavanja, televizor u spavaćoj sobi stvara veliki nered - zvučnici, kablovi... Zauzima previše mjesta, pa dizajneri savjetuju da ga ne postavljate u sobu gdje spavate.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije