Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 33
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PROMO

Design District Rovinj – kultno mjesto za najnovije trendove

Foto: Promo
1/5
PR
Autor
PR članak
26.07.2023.
u 10:31

Sajam nove generacije, „must have“ mjesto susreta na kojem se nalaze svi koji nešto znače u industriji namještaja i uređenja u regiji.

Design District Rovinj i ove godine okuplja velika i mala imena iz industrije namještaja i uređenja interijera. Ekskluzivno industrijsko ozračje stare Tvornice duhana od 23. do 25. studenog postaje ponovo mjesto za one koji ne propuštaju prilike. A prilika ima vrlo mnogo: mogućnost dogovaranja novih poslova, druženje s kolegama iz istih industrija, upoznavanje osoba koje donose odluke o nabavi, odmjeravanje s konkurencijom, rješenje izazova projektiranja i uređenja turističkih i ostalih interijera i eksterijera.

Ovo je sajam nove generacije, nešto što je Hrvatskoj trebalo i dogodilo se prvi put prije pet godina, pa je od tada „must have“ mjesto na kojem se nalaze svi koji u regiji u industriji namještaja i uređenja nešto znače.

Design District Rovinj je međunarodni sajam uređenja interijera i eksterijera za turističke, javne i privatne objekte i već više godina je mjesto okupljanja, komunikacije, novih poslovnih prilika, edukacije, a povrh svega druženja profesionalaca u cilju stvaranja mogućnosti suradnje i komercijalizacije proizvoda i usluga. Ti proizvodi i usluge su raznovrsni, od projektiranja interijera, preko uređenja koje podrazumijeva podove, vrata, prozore, kupaonsku i kuhinjsku opremu do opremanja namještajem, zavjesama, tepisima i umjetničkim predmetima.

U korak s trendovima – uz izlagački dio, i aktualne konferencije

U globalnim kretanjima zamjećujemo određena stremljenja i apele modernog društva. Iz tog razloga Design District svake godine posebnu pažnju poklanja nekom od zapaženih fenomena, potrebi ili temi o kojoj različiti gospodarski subjekti i industrije imaju što naučiti.

U okviru sajma održavaju se sada već nadaleko poznate dvodnevne konferencije čiji su auditorij arhitekti i dizajneri interijera i koje se bave vrlo aktualnim temama, donose iskustva i rješenja i dovode eminentne predavače, autoritete u poslovnim okruženjima.

Do sada su konferencije obrađivale teme kao što su bio-arhitektura i dobre promjene koje ona nosi, naglašavajući potrebu da se, ne samo arhitektonska struka, nego cijelo društvo bavi zdravom arhitekturom. Jedna od proteklih konferencija pokazala je važnost investicija u hotele i objekte visoke kategorizacije kao jedinu prihvatljivu i razumnu mogućnost za domaći turizam.

Prošle je godine, u okviru manifestacije Design District Rovinj održana prva konferencija s tematikom New European Bauhaus donoseći mnogo novih ideja i inspirativnih projekata.

Foto: Promo

Za ovogodišnji sajam planirane su aktualne teme kojima će se rješavati pitanje održive gradnje i opremanja te mogućnosti EU fondova koje se pružaju turističkom, ali i ostalim gospodarskim granama. Uz to, postojat će i prilika konzultacija s ekspertima, niz zanimljivih susreta, radionica i prezentacija koje će otkrivati nova dostignuća na poljima povezanima uz održivost i ljudski napredak.

Design District Rovinj, sajam i popratna događanja, postali su kultno mjesto za arhitekte, dizajnere interijera, ponuđače iz sektora namještaja, podova, tekstila, madraca i ostalih proizvoda koji čine interijer. To je sajam na kojem se kao izlagači okupljaju inozemni ekskluzivni brendovi, domaći proizvođači i ponuđači, poduzeća koja izrađuju namještaj i opremu po mjeri. Ukratko rečeno – svi važni brendovi s područja uređenja interijera i eksterijera.

S druge pak strane, sajam posjećuju predstavnici hotelskih lanaca iz Hrvatske, Italije, Slovenije, Srbije, Bosne i Hercegovine i Crne Gore u želji da pronađu sigurne partnere za uređenje i opremanje interijera.

Design District Rovinj 2023 biti će ponovo mjesto spajanja, druženja i velikih poslova. Više saznajte na: www.design-district.net ili pošaljite upit organizatorima: info@design-district.net.

U okviru sajma održavaju se sada već nadaleko poznate dvodnevne konferencije čiji su auditorij arhitekti i dizajneri interijera i koje se bave vrlo aktualnim temama.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?