Naslovnica Lifestyle Ljubav & veze

Deset poklona koje djevojci ne smijete kupiti za Valentinovo

Na popisu najneromantičnijih darova na Dan zaljubljenih 14. veljače je i čokolada
14. veljače 2013. u 09:24 14 komentara 3721 prikaza
plišana igračka, Kim kardashian (1)
Foto: BigPictures/PIXSELL

Želite li iznenaditi svoju partnericu, nikako nemojte kupiti cvijeće kod kumica ili u lokalnom dućanu, kupon sa šoping-portala za večeru za dvoje ili ulaznice za vašu najdražu utakmicu. Pa i ako kupujete u zadnji trenutak... Jeftin nakit isto ne dolazi u obzir kao ni plišane igračke, jeftini CD-i neudobno donje rublje, pokazala je anketa biznis-portala NetVoucherCodes.co.uk na tisuću žena.

 – Važno je planirati prigode unaprijed kao što su Valentinovo ili ostali praznici. Jednostavno nije prihvatljivo da se buket običnog cvijeća može smatrati poklonom na najromantičniji dan u godini – kaže glasnogovornik NetVoucherCodes.

Jedna je ispitanica ispričala da je za prošlo Valentinovo dobila CD s najpopularnijim rock-skladbama, no smatrala je da to nije prikladno za taj dan, pa je ubrzo i prekinula vezu. Druga djevojka posvjedočila je da je majka njenog bivšeg dečka na Valentinovo slavila rođendan pa su obje dobile istu bocu parfema.

No i dečki se žale da njihove djevojke zaboravljaju obilježiti Dan zaljubljenih i da se njima to progledava kroz prste, dok će dečki zbog toga ispasti "najgori na svijetu".

Nemaštoviti pokloni za Valentinovo darovani bez ljubavi:

1. cvijeće od kumica ili s benzinske postaje – 20 posto

2. jeftini nakit – 17 posto

3. velike plišane igračke – 16 posto

4. jeftini CD – 13 posto

5. neudobno rublje – 11 posto

6. jeftini parfem – 8 posto

7. kuponi za večeru za dvoje - 6 posto

8. DVD njegovih omiljenih akcijskih filmova - 5 posto

9. ulaznice za nogometnu utakmicu - tri posto

10. tabla čokolade - jedan posto.

 

A što kupiti?

Studija British Heart Foundationa pokazala je da će djevojci biti dovoljno pružiti zagrljaj, jer devet od deset žena to priželjkuje više nego skupocjene poklone i nakit. Četvrtinu žena može iznenaditi i napisana pjesma, a osam posto traži malo strasti. Ok, četvrtina žena priželjkuje nešto skuplje poklone, najčešće putovanje, piše Daily Mail.

Omiljen znak pažnje ipak je romantična večera posebno ako je pripremljena u vlastitom domu jer jedna od deset žena smatra vrlo romantičnim kada muškarac za njih pripremi večeru kod kuće. Oko devet posto muškaraca pak vjeruje da je najbolji poklon za Valentinovo seksi donje rublje, a s time se slaže samo jedan posto žena. Pet posto žena romantičnim smatra ako muškarac na taj dan preuzme njene obaveze u kući, a dva posto misli da bi bilo super ako bi se njihovi partneri na Dan zaljubljenih odrekli gledanja utakmica na televiziji. Jedna od deset žena ipak bi komad skupog nakita ili zajednički dan proveden u šopingu.

 

Elipso

 • lola_111:

  ja bome volim cvijeće u svakom obliku, ovo s donjim rubljem ne razumijem poantu, večera preko kupona wtf... pa ako je negdje gdje bi ionako išao, a dobiješ jeftinije, ne vidim problem... dečki, ne uzimajte ovo točnim ( ako ste i mislili )

 • ana.rimbaud:

  Dakle, sada nije dovoljno da trgovci zarađuju na izmišljenom blagdanu, nego još sole pamet što kome pokloniti na taj dan i uz to prezentiraju sve žene kao zahtjevne i mušičaste. Ja ionako kupujem samo jeftin nakit, ionako mi je cvijeće ... prikaži još! od kumica super, plišane živine isto tako volim, kao i čokoladu.

 • Avatar M O L O T O V
  M O L O T O V:

  Kako se vidi iz članka autor je sve podredio ženama odnosno jednosmjerno ? A kojih recimo 10 darova cura nebi trebala darovati dečku ? Pa Valentinovo je dan zaljubljenih a ne dan žena ! A uostalom je li se baš ... prikaži još! mora išta darovati u bilo kojem smjeru ? Zašto se i ljubav mora dokazivati materijalnim dobrima ?