Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Voda treba biti hladnija...

Dermatologinja savjetuje: Ne perite lice dok se tuširate, evo zašto!

Shuttershock
31.12.2020.
u 07:00

Koliko god vam je po zimi primamljivo dugo tuširanje u jako toploj vodi, ona može štetiti koži lica i uzrokovati crvenilo i nadraženost, objasnila je dermatologinja

Iako pranje lica pod mlazom vode iz tuša štedi nešto vremena, dermatologinja Jasmina Vico kaže kako kožu lica nikad ne bi trebali prati dok se tuširamo, već lice uvijek treba tretirati odvojeno od tijela. Razlog je zapravo logičan - jer koži tijela i koži lica ne odgovara ista temperatura vode. 

Psihijatrica Arijana Turčin: Nekad su ljudi vjerovali u nadnaravno, a danas u teorije zavjere

1/3

- Koliko god vam je po zimi primamljivo dugo tuširanje u jako toploj vodi, ona može štetiti koži lica i uzrokovati crvenilo i nadraženost - objasnila je Vico za portal Stylist.

Foto: Shutterstock

Osim toga, ona upozorava i da vruća voda kožu može isušiti pa može izazvati i upalu. što je još jedan razlog da se nježna koža lica pere isključivo s mlakom vodom. 

Vico dodaje i kako pretopla voda s kože lica skida prirodne masnoće, što je loše za one sa suhom kožom, ali i za one s masnom, jer će im koža početi proizvoditi još više masnoća i više će se mastiti.

- Ako ste se navikli umivati i prati lice pod tušem, pokušajte promijeniti rutinu i posvetiti se koži lica prije ili nakon tuširanja - dodala je dermatologinja, a koža će, kaže, 'biti zahvalna'.

Ove dvije prijateljice postale su viralni hit: Pokazale su kako stil nema veze s konfekcijskim brojem!

Ove dvije prijateljice postale su viralni hit: Pokazale su kako stil nema veze s konfekcijskim brojem!

Ove dvije prijateljice postale su viralni hit: Pokazale su kako stil nema veze s konfekcijskim brojem!

Objavljuje Večernji list u Ponedjeljak, 11. svibnja 2020.

 

Komentara 2

MO
montello
18:09 31.12.2020.

nije baš tako strašno

DU
Deleted user
09:56 31.12.2020.

može li mi ova stručnjakinja objasniti kako da kada perem kosu ne smočim i zaštitim lice od šampona i tople vode

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije